Duminică, 23 Ianuarie 2022 19:14

Un nou preot pentru Parohia Marga

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bucurie duhovnicească a fost duminică, 23 ianuarie, pentru credincioșii parohiei Marga din protopopiatul Drobeta Turnu Severin. Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a săvârșit, în biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” din localitatea Șiroca, filie a parohiei Marga, Sfânta Liturghie arhierească alături de un sobor ales de preoti si diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a hirotonit întru preot, adăugându-l  în rândurile preoţilor mehedinţeni, pe părintele diacon Ilie-Cristian Cioabă, noul preot al parohiei Marga. După ce a primit treapta diaconiei, la mănăstirea Vodiţa, în ziua în care cinstitul aşezământ și-a serbat unul dintre ocrotitorii spirituali, pe Sfântul Antonie cel Mare, părintele diacon Ilie Cristian Cioabă a fost chemat duminica aceasta la slujirea deplină a lui Hristos, primind pe creştet mâinile arhiereului locului, care i-a dăruit harul apostolic al Preoţiei.

Taina Hirotoniei a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii, înaintea credincioşilor parohiei Şiroca, în prezenţa cărora părintele Ilie-Cristian a rostit solemn mărturisirea de credinţă ortodoxă.

Răspunsurile liturgice au fost date de protopsaltul Gabriel Lupu de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Adrian Olarean, consilier administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei, a dat citire actului de instalare a proaspătului hirotonit, iar mai apoi Ierarhul mehedințean l-a instalat oficial pe părintele Ilie-Cristian Cioabă, ca preot paroh al bisericii cu hramul „Sfântul Grigore Dascalul” a parohei Marga, cu filiile Șiroca și Călineștii de sus.

După momentul instalării, părintele nou hirotonit a rostit, înaintea enoriașilor prezenți, câteva cuvinte la începutul misiunii sale în această parohie.

De asemenea domnul Nicolae Băbălău, fostul director al Bibliotecii Naționale din Craiova, fiu al satului Șiroca, a dat citire câtorva gânduri, așternute în scris, pentru a arăta solemnitatea acestui moment pentru parohia Marga.

La final, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a pus la inimile celor prezenți un cuvânt de învățătură vorbind despre importanța rugăciunii obștești din biserică. De asemenea ierarhul a amintit și despre vrednicii de pomenire slujitori ce au slujit în aceste sate de munte ale Mehedințiului.

În finalul acestei sărbători pentru parohia Marga, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru vrednicii de pomenire părinții Gheorghe și Nicolae Achimescu, fii ai satului Șiroca, dar și pentru epitropul acestei parohii, care a trecut la Domnul, Grigore Vâjaică, cel care a purtat de grijă, alături de părinții acestei parohii, la construcția și pictarea bisericii de la Marga, dar și la restaurarea picturii bisericii din Șiroca.

Citit 1788 ori Ultima modificare Duminică, 23 Ianuarie 2022 20:54

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube