Duminică, 05 Septembrie 2021 16:44

Un nou preot paroh în Parohia Corcova

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În duminica a XI-a după Rusalii, biserica parohială „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din localitatea Corcova, protopopiatul Strehaia, județul Mehedinți, a primit vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a oficiat aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească alături de un sobor de preoți și diaconi.

Vizita pastorală a fost prilejuită de hirotonia întru preot și instalarea ca preot paroh al acestei biserici, a parintelui Gheorghe Marian Covrig. Postul de preot paroh rămăsese vacant în urma pensionării părintelui Mișu Drăgoi.

Slujba arhierească a fost săvârșită în pridvorul vechii biserici din localitatea Corcova, la slujbă participând enoriași ai acestei parohii, dar și rude și apropiați ai părintelui diacon Gheorghe Marian Covrig.

Raspunsurile la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie au fost date de grupul psaltic „Sfântul Nicodim de la Tismana” al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu-Severin la care s-au mai adăugat colegi ai părintelui nou hirotonit.

După „Vohodul Mare", părintele diacon Gheorghe Marian Covrig a dat citire Mărturisirii de credință, pe care a semnat-o împreună cu soția sa. După acest moment a avut loc hirotonia întru preot, pe seama acestei parohii, hirotonie ce a fost săvârșită în altarul sfintei ctitorii.

După otpustul Sfintei Liturghii părintele protoiereu Gheorghe Popescu, al Protoieriei Strehaia a dat citire actului de instalare, iar Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei a înmânat însemnele împuternicirii noului preot paroh – Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii,  mai apoi părintele protoiereu  a dat cuvântul noului preot paroh pentru a-și exprima câteva gânduri la început de drum în această misiune. De asemenea părintele protoiereu, a pus la inimile celor prezenți câteva cuvinte de îndrumare, spre a sprijini lucrarea misionară a noului paroh.

La final, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, le-a vorbit celor prezenți despre importanța slujirii preoțești pentru viața spirituală a unei comunități, punând accent pe împreuna-participare, preot și credincioși, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în această biserică, în duminici și sarbatori.

Biserica din Corcova este clasată ca monument istoric, fiind construită la jumătatea secolului al XVIII-lea și sfințită în anul 1752. De-a lungul timpului biserica a mai suferit intervenții pentru restaurare, una din aceste lucrări de restaurare fiind menționată în pisania bisericii la anul 1889.

Parintele paroh, Gheorghe Marian Covrig, s-a nascut la 08 septembrie 1995, în localitatea Ciuperceni, județul Gorj, între anii 2002-2010 a urmat cursurile școlii generale în satul natal,  între anii 2010-2014 a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova,  între anii 2014-2018 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova și între anii 2018-2020 a urmat cursurile de Master în Teologie, specializarea Teologie și Cultură din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova. În 15 septembrie 2019, s-a căsătorit  cu domnișoara Pănescu Viorica-Ștefania. Pe 18 martie 2021, s-a născut prunca Maria Theodora.

foto: Pr. Marian Alin Gigină

Citit 2421 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 16:59

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube