Joi, 03 Februarie 2022 02:39

Un nou preot la Parohia Hinova

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bucurie duhovnicească și slujbă arhierească prilejuita de sărbătoarea  Întâmpinării Domnului la parohia Hinova, Protopopiatul Drobeta.

Astăzi, 2 februarie, când Biserica Ortodoxă face prăznuirea Întâmpinării Domnului, credincioșii  parohiei Hinova au primit în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de psaltul Mihai Corcodel, membru al grupului psaltic „Sfântul Nicodim de la Tismana” al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

La finalul slujbei euharistice, ierarhul mehedințean a rostit cuvânt de învățătură prin care a  amintit credincioșilor prezenți despre însemnătatea praznicului de astăzi dar și despre Sfântul și dreptul Simeon despre care vorbește pericopa Evangheliei de la Luca: „În Vechiul Testament mai multe persoane au rămas în conștiința urmașilor cu numele de „drept”: Dreptul Simeon, Dreptul Iov, Dreptul Iosif ș.a. Ce însemna drept? Drepții erau oameni sfinți cum erau sfinții de după Învierea Mântuitorului Iisus Hristos (Apostolii, Mucenicii, Cuvioșii). Drepții Vechiului Testament erau acele persoane care împlineau toate rânduielile cu evlavie, erau împlinitori ai Legii.”

După cuvântul de învățătură, Preacucernicul Părinte Protoiereu Ionuț Claudiu Semenescu- Blidaru, a dat citire actului de instalare ca preot paroh a Preacucernicului Părinte Marius Bunceanu.

Preasfințitul Părinte Nicodim, a înmânat noului preot paroh al bisericii, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii.

Părintele nou instalat a mulțumit ierarhului pentru purtarea de grijă și pentru încrederea acordată, a mulțumit Arhim. Ioanichie Nicolaescu Starețul Mănăstirii Vodița, a mulțumit Maicii Starețe Evghenia  monahia de la Mănăstirea Baia de Aramă, a mulțumit preoților participanți, dar și credincioșilor care au venit la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Citit 2136 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 10:11

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube