Marți, 20 Iulie 2021 19:42

Sobor de cinci arhierei la sfinţirea bisericii din localitatea Gothatea

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua pomenirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, marți, 20 iulie 2021, Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au târnosit biserica cu hramurile „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din satul Gothatea, parohia Gurasada, Protopopiatul Deva, iar apoi a fost săvârșită Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul slujbei de sfințire, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a explicat rânduiala târnosirii lăcașului de cult. Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a rostit un cuvânt de învățătură despre rânva Sfântului Proroc Ilie, astăzi pomenit, pentru închinarea poporului la Dumnezeul cel adevărat și păstrarea curată a credinței.

La finalul Sfintei Liturghii a vorbit Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, îndemnând pe cei prezenți să aibă curaj în mărturisirea lui Dumnezeu, dragoste către cei aflați în nevoi și stăruință în rugăciune, la fel ca Sfântul Proroc Ilie, pe care l-a numit un „sfânt râvnitor”. Preasfinția Sa a mulțumit în finalul cuvântului ierarhilor și preoților pentru prezență și împreună-slujire, ctitorilor și binefăcătorilor pentru osteneala înălțării noului locaș de cult și tuturor credincioșilor prezenți. Pentru strădania depusă la construirea bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a oferit „Crucea șaguniană pentru clerici” preotului paroh Ovidiu Stretean, iar domnului Cosmin Nicula „Crucea șaguniană pentru mireni”. De asemenea, credincioșii implicați mai activ în construcția și înfrumusețarea lăcașului de cult au primit acte de cinstire din partea Preasfințitul Părinte Episcop Gurie.

Sursa şi foto credit: episcopiadevei.ro

Citit 955 ori Ultima modificare Marți, 27 Iulie 2021 17:20

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube