Duminică, 03 Aprilie 2022 17:51

Sobor de arhierei la Catedrala din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drept-slăvitorii creștini severineni au venit în număr mare la rugăciune și comuniune în duminica a IV-a din Post, închinată Sfântului Ioan Scăraru, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Drobeta Turnu-Severin.

 

În cinstitul lăcaş de închinare slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un doi aleşi arhierei: Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria. Alături a slujit un ales sobor de preoţi şi diaconi din cuprinsul Eparhiei Mehedințene.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Siluan le-a vorbit credincioșilor prezenți tâlcuind pericopa evanghelică ce s-a citit la Sfânta Liturghie. Ierarhul le-a mai vorbit celor prezenți și despre Sfântul Ioan Scărarul și despre învățăturile ce se desprind din operele sale, dintre care cea mai de seamă și cea mai cunoscută este „Scara” ce se găsește în volumul al nouălea din Filocalie.

Prezența Preasfințitului Părinte Siluan în Eparhia Severinului a fost prilejuită de susținerea unei conferințe în Catedrala Severineană în seara acestei zile de 3 aprilie începând cu ora 18.45. Conferința din această seară are ca temă „Purtarea Crucii în viaţa familie creştine”, înscriindu-se în seria conferințelor desfășurate la Catedrala Severineană sub genericul Luna pentru Viață.

Manifestarea este prilejuită de declararea lunii martie ca Lună pentru Viaţă şi a anului 2022 ca – Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

De asemenea în ziua de 4 aprilie la Centrul Cultural Sf. Ioan gură de Aur din Drobeta Turnu Severin va avea loc Conferința Pastoral Misionară de primăvară-vară a clericilor din Eparhia Severinului și Strehaiei.

Citit 1241 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2022 23:45

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube