Sâmbătă, 13 August 2022 07:10

Slujire arhierească şi hirotonie întru diacon la Catedrala Episcopală din Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Drept-slăvitorii creștini severineni sunt chemați la rugăciune și comuniune în Duminica a IX-a după Rusalii, bucurându-se de prezenţa ierarhul nostru, Părintele Episcop Nicodim care va sluji Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Drobeta Turnu-Severin.

În cadrul slujbei euharistice va fi săvârşită hirotonia întru diacon a tânărului teolog Purcel Gheorghe, pe seama parohiei Jirov din protopopiatul Strehaia.

Pericopa duminicală aduce în atenţia credincioşilor minunile umblării pe mare a Mântuitorului şi potolirea furtunii relatate în Evanghelia după Matei capitolul 14, versetele 22-34. O învăţătură ce poate fi desprinsă din auzirea acestei lecturi biblice este aceea că peste toată neliniştea şi frământarea acestei lumi, stă Dumnezeul nostru Atotputernic. El Se uită la noi, ne păzeşte şi ne ocroteşte în toate împrejurările. El rânduieşte fiecare situaţie la momentul potrivit.

Hristos, Care umblă pe marea înfuriată a vieţii noastre, oferă balsamul izbăvitor, zicând: „Nu vă temeţi!”. Precum lui Petru i-a întins mâna şi l-a salvat din valuri, aşa Se interesează şi de noi şi ne împărtăşeşte o putere care ne scapă din orice dificultate şi ispită.

În vijelia nenorocirilor, în situaţiile cele mai grele şi în momentele de încruntare şi zbucium, să nu ne temem de nimeni şi de nimic, convinşi că Mântuitorul nostru este viu. El are milă să compătimească şi putere să ajute pe toţi care au probleme şi greutăţi, pe toţi care sunt în primejdie pe marea învolburată a acestei vieţi.

Citit 1060 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube