Sâmbătă, 01 Ianuarie 2022 20:50

Slujire arhierească la Catedrala Episcopală în noaptea dintre ani şi de praznicul Tăierii Împrejur a Mântuitorului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, în bisericile și mănăstirile din Eparhia Severinului și Strehaiei s-au săvârșit rugăciuni atât la momentul trecerii dintre ani, cât și în dimineața zilei de 1 ianuarie.

La trecerea dintre ani a fost săvârșit Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, însoţit de rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an.

La Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, slujba Acatistului a început în jurul orei 23:30, iar în dimineața zilei de 1 ianuarie a fost săvârșită Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, ambele oficiate de ierarhul nostru având alături soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaş.

În cuvântul de învăţătură, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a marcat pentru credincioșii prezenți câteva repere din viaţa şi opera liturgică şi social-filantropică a Sfântului Vasile cel Mare, „acesta provenea dintr-o familie numeroasă fiind zece frați, o parte dintre ei fiind cinstiți de Biserică în rândul Sfinților (Petru al Sevastiei,  Grigorie al Nissei, Navcratie pustnic și făcător de minuni, Macrina sora, Macrina bunica si Emilia mama sfântului) - era din Pont, ce se află în Capadocia. El, deși înstărit, renunță la bunăstarea materială vremelnică, câștigând pe cea sufletească şi reuşeşte să fie călugăr desăvârșit, om al postului, om al rugăciunii, om al înfrânării".

A urmat slujba de Te Deum care se oficiază în prima zi a noului an după Sfânta Liturghie, iar pentru a încununa momentele duhovniceşti deosebite trăite la început de an la Catedrala Episcopală, câţiva tineri sub coordonarea părintelui arhidiacon Mircea Pădureanu şi a părintelui paroh Adrian-Antonie Olarean au prezentat pe platoul din faţa sfântului lăcaş tradiţionalul Pluguşor și jocul Caprei, momente gustate cu multă bucurie, dar şi cu nostalgie de toţi cei prezenţi.

Citit 1285 ori Ultima modificare Duminică, 02 Ianuarie 2022 21:09

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube