Luni, 11 Martie 2024 11:35

Slujire arhierească la Catedrala Episcopală în Duminica Lăsatului sec de carne

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Preasfințitul Părinte Nicodim a slujit la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin alături de un sobor de preoți și diaconi.

În această zi, la Catedrala Episcopală, am avut aleasa bucurie, de oficia Taina Cununiei în cadrul Sfintei Liturghii, astfel că, mirii au întâmpinat pe ierarhul mehedințean cu flori și icoane, ca să primească binecuvântările arhierești pentru comuniunea tainică întru Hristos. De asemenea, după înveșmântarea arhiereului, tânărul teolog Emanuel Bercea, absolvent al Facultății de Teologie „Iustinian Partriarhul” din București a primit hirotesirea întru citeț, iar mai apoi ipodiacon, pregătindu-se pentru primirea harului diaconiei la finalul Liturghiei.

După Liturghia Arhierească, Preasfinția Sa a hirotesit în iconom-stavrofor pe Preacucernicul Părinte Dumitru Modava, un preot cu o frumoasă activitate misionar-pastorală, care a împlinit binecuvântata vârstă de 90 de ani.

Raspunsurile liturgice au fost oferite de către cele două grupuri psaltice „Sf. M.Mc. Gheorghe” și „Sf. Nicodim” ale Catedralei.

La finalul acestor momente de bucurie duhovniceasă, ierarhul mehedințean a bincuvântat familia care a primit Taina Cuniniei, iar în cuvântul de învăţătură referindu-se la Înfricoşătoarea Judecată a spus că „Pentru cei care le simt ca parte a principiilor lor de viață, judecata va însemna un simplu bilanț. O formalitate. Un inventar, ori ceva menit a se asigura că totul e în regulă. Ca atare, să nu ne sfiim a face lucruri care, indiferent de vremuri și de valorile promovate de ele, sunt scrise cu litere de aur pe tablele de carne ale inimii noastre.”

Articol scris de Trăilescu Alexandru Cătălin

Citit 397 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2024 11:41

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube