Sâmbătă, 08 Iulie 2023 07:19

Slujire arhierească la Catedrala Episcopală în Duminica a V-a după Rusalii

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 9 iulie, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sf.M.Mc.Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin. Ierarhul va avea alături soborul de preoţi şi diaconi al Catedralei, iar răspunsurile la strană vor fi date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei.

Episodul de relatat de pericopa evanghelică din această duminică este parte a unei narațiuni mai ample. Una care prezintă o suită de minuni făcute de Mântuitorul. În imediata vecinătate a potolirii furtunii pe mare se găsesc cele petrecute în Gadara. Va fi urmat de cel care vorbește despre vindecarea unui slăbănog. Narațiunea Îl prezintă aici pe Hristos nu doar în ipostaza Taumaturgului, ci și în cea a Dumnezeului capabil să alunge demonii.

Pentru cel obișnuit cu lectura Scripturii în Biserică astfel de întâlniri, între Domnul Iisus Hristos și iad, nu sunt spectaculare. Evangheliile ce le citim, cu foarte mici excepții și în perioade foarte atent alese din an, nu sunt deloc despre filozofarea ori teoretizarea credinței. Ci despre viață. Să producă în noi schimbarea de care avem nevoie ca să înțelegem sensul nostru pe pământ. Înțelegând sensul prezenței Mântuitorului în viețile noastre. Așa este și cu Evanghelia Duminicii acesteia. O Duminică a întâlnirii la limita, deloc festivă, între iad și Dumnezeu.

Citit 783 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube