Duminică, 06 Noiembrie 2022 16:34

Slujbă arhierească și hirotonie de diacon la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminica a XXIV-a după Rusalii a fost un prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii severineni. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost oficiată în Catedrala Episcopală de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de soborul de preoți și diaconi al Sfintei Catedrale.

Răspunsurile la strană au fost date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei,- Grupul Psaltic „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” și Grupul Psaltic „Sf. Nicodim de la Tismana”.

În cadrul sfintei slujbe a fost săvârşită hirotonia întru diacon a tânărului teolog Zidaru Robert Andrei pe seama Catedralei Episcopale din oraşul Drobeta Turnu Severin.

În cuvântul de învățătură de la fianlul Sfintei Liturghii, ierarhul mehedințean, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit credincioșilor prezenți tâlcuind pericopa evanghelică duminicală rânduită în această duminică. Ierarhul a subliniat credința puternică pe care au avut-o femeia cu scurgere de sânge și dregătorul Iair, credință ce a dus la vindecarea femeii, respectiv la învierea fiicei lui Iair. De asemenea ierarhul a arătat împortanța acestei învieri, a fiicei lui Iair, prima minune de înviere săvârșită de Mântuitorul, înviere care ne dă nouă nădejdea învierii noastre trupești la judecata de apoi și a mântuirii sufletești pentru a trăi alături de Dumnezeu acolo unde nu este nici durere, nici întristare nici suspin ci viață fără de sfârșit.

Citit 1089 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube