Duminică, 12 Martie 2023 15:36

Slujbă arhierească la Catedrala din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Drept-slăvitorii creștini severineni au venit în număr mare la rugăciune și comuniune în duminica a doua din Post, închinată Sfântului Grigorie Palama, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Drobeta Turnu-Severin.

În cinstitul lăcaş de închinare slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei având alături soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei Severinene.
Cele două grupuri de cântăreţi bisericeşti, „Sfântul Gheorghe” şi „Sfântul Nicodim” au adus lui Dumnezeu jertfă de laudă din rodul buzelor, interpretând frumoasele cântări psaltice specifice perioadei Triodului.
În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit credincioșilor prezenți despre rugăciunea inimii și contextul în care această rugăciune s-a practicat din ce în ce mai mult începând cu secolul al XIV-lea. De asemenea ierarhul le-a mai vorbit celor prezenți și despre Sfântul Grigorie Palama, Sfânt pe care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește în duminica a doua din Postul Mare.
Învățătura Sfinților Părinți răsăriteni sintetizată de Sfântul Grigorie Palama are ca scop descoperirea lui Hristos în noi, precum și transfigurarea întregii noastre ființe în și prin El. Este evident, pe de o parte, că Hristos este în noi și se unește cu noi, însă, pe de altă parte, ne schimbă și ne transformă în El Însuși.

Citit 1260 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube