Duminică, 04 Septembrie 2022 16:01

Sfințire de capelă și Slujbă Arhierească la Parohia Comanda

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Duminica a XII-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Nicodim a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica din parohia Comanda, protopopiatul Strehaia împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Ierarhul împreună cu părintele Gheorghe Popescu, protopop al protoieriei Strehaia și cu părintele Arnăutu Marian-Constantin, preot paroh la parohia Comanda, având alături și pe părinții şi diaconii din sobor au săvârșit slujba de sfințire a aşezământului ridicat în curtea bisericii pentru nevoile liturgice şi sociale ale credincioşilor. Acesta este alcătuit dintr-o trapeză cu 80 de locuri, o bucătărie şi o capelă, iar lucrările începute în anul 2020 și finalizate în anul 2022, au fost realizate prin purtarea de grijă a Preacucernicului Părinte Arnăutu Marian-Constantin și prin osteneala și strădania comunității de credincioşi din localitatea Comanda.

Răspunsurile liturgice au fost date de psaltul Gabriel Lupu membrul grupului psaltic Sfântul Nicodim al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu-Severin.

La sfârșitul slujbe euharistice, Preasfinția Sa a explicat credincioșilor prezenți în număr mare pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei cap. 19, 16-26 , pericopă care ne îndeamnă la păzirea poruncilor, și raportarea noastră la Dumnezeu, care este mai presus de orice bogăției lumească.

După cuvântul de învățătură, P. C. Părinte Antonie Olarean – Consilier Administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei a dat citire gramatei de hirotesie întru Iconom a Părintelui Marian – Constantin Arnăutu. Ierarhul mehedințean i-a daruit bedernița și brâul.

După aceste momente încărcate de emoții, Părintele paroh Marian – Constantin Arnăutu a mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, celor care au ajutat si au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea casei praznicare și a capelei iar Preasfinția Sa a înmânat gramate de vrednicie.

 

foto: Alexandru - Cătălin Trăilescu

Citit 1395 ori Ultima modificare Duminică, 04 Septembrie 2022 20:28

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube