Centrul Cultural ridicat aici în cadrul proiectului are ca scop promovarea folclorului autentic românesc, dar și a activităților sportive.
Slujba de sfințire a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei având alături părinți consilieri de la Centrul Eparhial, iar răspunsurile la la slujba de sfințire au fost date de către membrii grupului "Izvorașul" al Episcopiei Severinului și Strehaiei.
După slujba de sfințire, în sala mare a Centrului Turistic, a avut loc festivalul "Fulgi de veșnicie" ajuns anul acesta la a X-a ediție. Acesta a fost primul eveniment cultural desfășurat aici după încheierea proiectului "Moșteniri la granița Dunării".
În cadrul festivalului au evoluat elevii Școlii Gimnaziale din comuna Broșteni care au prezentat "Tradiții la Nașterea Domnului", Grupul "Izvorașul" al Episcopiei Severinului și Strehaiei care a susținut un recital de Colinde, precum și Ansamblul "Brâulețul" al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, Secția externă Motru, conduși de Profesorul Gheorghe Fieraru, care au susținut un program de folclor autentic.
Festivalul "Fulgi de veșnicie" ajuns anul acesta la a X-a ediție a fost înițiat în anul 2010 de Asociaţia “Fiii Lupşei” al cărui coordonator este Mihai Corcodel, fiu al satului Lupșa de Jos și consilier în cadrul sectorului Cultural și Învățământ al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Evenimentul a avut ca parteneri încă de la început Primăria Comunei Broşteni, Şcoala Generală cu clasele I-VIII Broşteni şi Parohia Lupşa.