Răspunsurile liturgice au fost date de membrii Grupului Psaltic ,,Sfântul Nicodim de la Tismana", al Catedralei Episcopale din municipiul Drobeta-Turnu Severin.
În încheiere, ierarhul mehedinţean a prezentat viața și activitatea Sfântului Mare Mucenic Teodor, iar domnul profesor universitar Tudor Rățoi a prezentat viața și activitatea lui Tudor Vladimirescu, dat fiind faptul că unul dintre pandurii lui Tudor era originar de pe aceste meleaguri.
Biserica Parohiei Obârşia-Cloşani este singura din Episcopia Severinului şi Strehaiei care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron. Sărbătoarea închinată Sfântului a adunat încă de marți seara, atunci când părinţii au săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia, credincioşi din parohie şi din localităţile învecinate.
~Câteva repere istorice din viaţa parohiei ~
Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron", din localitatea Obârşia-Cloşani este unul dintre cele mai frumoase lăcaşuri de zid mehedinţene. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1936. La ridicarea bisericii au contribuit toţi enoriaşii care, împărţiţi în echipe, au reuşit să aducă tot nisipul şi piatra necesare construcţiei.
Pictura a fost realizată de zugravii Gheorghe Bărbulescu din Tismana şi Matei din Peştişani, sub directa conducere şi supraveghere a pictorului C. Bogdan, inspector al artelor pentru Banat. A fost folosită tehnica în ulei, după tradiţia iconarilor bizantini şi greci, utilizând culori discrete, după toate canoanele Sfintei Biserici Ortodoxe. Tâmplăria a fost realizată de Sabin Doandeş din Proiteşti. Sfintele odoare s-au procurat de la depozitul Ionescu din Craiova, cu banii obţinuţi în urma unei subscripţii publice organizate cu aprobarea guvernului de atunci. S-au înregistrat peste 20.000 de recipise şi liste de subscripţie în valoare de câteva milioane de lei. Colecta a fost organizată de părintele Grigore Fierescu-Gorj, parohul din acea perioadă. Clopotniţa pe schelet din lemn s-a construit în anul 1946. Primul cimitir al satului a fost organizat în locul numit ,,Cracul Munceiului".
După numai câteva înmormântări, cimitirul s-a mutat pe coasta din faţa bisericii până la Râpi. Primul înmormântat în cimitirul actual a fost Dumitraşcu Dănciulescu, unul dintre pandurii lui Tudor Vladimirescu. Slujba de sfinţire a avut loc în 15 septembrie 1946 şi a fost săvârşită de marele eclesiarh Teofil Niculescu, primul director al Seminarului Teologic ,,Sfântul Grigorie Teologul" din Craiova, însoţit de arhidiaconul Sacerdoţeanu şi de vestitul medic Aurel Popescu din Turnu Severin.