Sâmbătă, 02 Ianuarie 2021 16:10

Rugăciune și comuniune în Duminica dinaintea Botezului Domnului la Catedrala Episcopală

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drept-slăvitorii creștini severineni se vor bucura în rugăciune și comuniune în Duminica dinaintea Botezului Domnului, de prezenţa ierarhului nostru, Părintele Episcop Nicodim, care va sluji Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală cu hramurile "Învierea Domnului" şi "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Drobeta Turnu-Severin.

Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie înconjurat de soborul de preoți și diaconi ai sfântului lăcaș de închinare, iar răspunsurile stranei vor fi asigurate de grupurile psaltice ale catedralei.

Mesajul central al pericopei evanghelică de la Marcu 1, 1-8 ne spune că "nu există nici o înţelepciune adevărată fără iubire, nici iubire adevărată fără înţelepciune. Înţelepciunea fără iubire este înţelepciunea şarpelui, iubitoare de sine şi otrăvitoare; iubirea fără înţelepciune este o ploaie torenţială atunci când pământul uscat caută o picătura de apă a unei ploi uşoare.

Cât de nemărginită este înţelepciunea lui Dumnezeu! Nimic nu se poate asemăna cu aceasta decât dragostea lui Dumnezeu. Cât de mari sunt înţelepciunea şi dragostea lui Dumnezeu, dezvăluite în firea zidită! Dar tocmai acesta este un duh al înţelepciunii şi al iubirii, pe care Dumnezeu l-a dezvăluit prin Domnul nostru Iisus Hristos, în lucrarea mântuirii omului.

Cât de mari sunt înţelepciunea şi dragostea lui Dumnezeu, dezvăluite în Prima Zidire! Dar aceasta era înţelepciunea facerii cuiva care nu exista, dragostea dăruită cuiva care nu avea dragoste. Totuşi, înţelepciunea dezvăluită în Noua Zidire este înţelepciunea tămăduirii bolnavilor de moarte şi iubirea în Noua Zidire este iubirea jertfei de sine." Sfântul Nicolae Velimirovici

Citit 1060 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Ianuarie 2021 16:12

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube