Miercuri, 22 Aprilie 2020 16:39

Radio Lumina împlineşte 15 ani de transmisie

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Radio "Lumina", postul de radio al Episcopiei Severinului și Strehaiei, împlinește joi, 23 aprilie, 15 ani de emisie.

Pe 23 aprilie 2005, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă - Ocrotitorul Severinului, s-au auzit pentru prima dată în eter programele acestui post de radio al Bisericii pe frecvenţa 90,4 FM.

Prima emisie a fost transmisiunea în direct a Sfintei Liturghii arhiereşti de la Catedrala episcopală din Drobeta Tunu Severin, săvârşită de un sobor de arhierei.

Din data de 23 aprilie 2006, programele radioului pot fi ascultate şi pe internet.    

Radioul este unul din mijloacele moderne de misiune ale Bisericii şi alături de revistele eparhiale şi paginile de internet ale Episcopiei Severinului şi Strehaiei constituie elementele de prezentare a activităţilor bisericeşti, culturale şi sociale din Mehedinţi. Mai ales în această perioadă de criză medicală, Radio "Lumina" are o misiune şi mai importantă, aceea de a aduce slujbele şi speranţa în casele credincioşilor, care pentru o perioadă de timp nu mai pot merge la Biserică.

La Radio "Lumina" se transmit zilnic în direct sfintele slujbe (Utrenia, Sfânta Liturghie şi Vecernia), de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Grila de programe cuprinde emisiuni cu caracter religios, cultural, social, muzical și informativ. Programele radioului încearcă să promoveze valorile moralei creştine şi să aducă de linişte în sufletele ascultătorilor.

Sunt deja foarte mulţi români din întreaga lume care recepţionează Radio Lumina prin Internet şi care apreciază în mod deosebit cateheza pe care o primesc prin emisiunile radioului, informaţiile referitoare la viaţa spirituală a comunităţilor mari şi mici din Mehedinţi. Toate acestea au darul de a-i apropia şi mai mult de cei dragi rămaşi acasă.

De asemenea postul de radio "Lumina" al Episcopiei Severinului şi Strehaiei are, începând cu 23 aprilie 2017, o nouă grilă de programe. În noua listă radiodifuzabilă îşi găsesc locul emisiuni pentru cei mici, aflate în topul preferinţelor ascultătorilor mehedinţeni de toate vârstele, cât şi ediţii religioase, ştiinţifice şi culturale.

Mulţumim Preasfinţitului Nicodim pentru efortul de a susţine existenţa acestui post de radio, chiar şi în vremuri grele din punct de vedere financiar şi mulţumim tuturor celor implicaţi în realizarea emisiunilor şi bunei funcţionări a Radioului "Lumina", colaboratori şi angajaţi, şi nu în ultimul rând ascultătorilor noştri care sunt alături de noi de 15 ani.

"Dragi ascultători ai postului de Radio "Lumina", vă mulţumim pentru atenţie şi vă rugăm să ramâneţi în continuare alături de programele noastre!" Pr. Necşoiu Cosmin Eftimie, Director al Radioului "Lumina".

Citit 3195 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2020 17:06

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube