Proiectul a avut ca grup de lucru un număr de 30 de copii de la școala gimnazială Petre Sergescu și Școala Gimnazială numărul 6 din Drobeta Turnu Severin, care au participat la atelierele creativ-recreative desfășurate în cadrul acestui proiect. Copiii au învățat să scrie cu instrumente care erau folosite acum mai bine de 500 de ani. Proiectul a fost finanțat prin instrumentul de finanțare comunitară „START ONG” și implementat prin Asociația „Terra Zeurini” din Drobeta Turnu Severin.
Întâlnirea de la Mănăstirea Vodița a constituit ultimul eveniment din cadrul proiectului. Copiii participanți în cadrul proiectului s-au intalnit la Mănăstirea Vodița și au avut de scris pe un răvaș cu pana câteva cuvinte prin care să evidențieze ce reprezintă pentru ei orasul Drobeta-Turnu-Severin. Aceste răvașe au fost scrise pe zidurile și băncile de lângă biserica Mănăstirii și după ce fiecare copil a terminat de scris, răvașele au fost legate cu o sfoară așa cum se proceda acum 500 de ani.
După ce fiecare copil a terminat de scris, au mers cu toții, copii, învățători și părinți, la ruinele Mănăstirii Vodița ce dăinuie de peste 600 de ani, iar aici a avut loc festivitatea de premiere a fiecarui copil participant în cadrul proiectului.
Aici la ruinele mănăstirii, fiecare copil a citit textul scris cu pana pe răvaș, a primit din partea organizatorilor reprezentati de doamna Mihaela Dobre-Mirea, o diplomă și un săculeț cu dulciuri, iar din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei, reprezentată prin părintele arhimandrit Ioanichie Nicolăescu, Starețul Mănăstirii Vodița, copiii au primit o carte de rugăciuni și un pliant cu istoricul Mănăstirii Vodița.
Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung (1521) este cel mai vechi document păstrat, scris în limba română. Ea a fost descoperită în 1894 de Friedrich Stenner în Arhivele Naționale ale județului Brașov, unde se păstrează și astăzi. Documentul original pe hârtie, cu pecete aplicată pe verso, se referă la mișcările militare ale Otomanilor la Dunăre și trecerea lui Mohammed-Beg prin Țara Românească.