Marți, 21 Decembrie 2021 18:51

Proiect educațional „Dăruiește Bucurie de Crăciun” - Parteneriat Școală - Biserică

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul educațional „DĂRUIEȘTE BUCURIE DE CRĂCIUN” promovează ideea  de voluntariat în rândul elevilor şi adulţilor, prin participarea la un proiect din cadrul Strategiei Naționale de  Acţiune Comunitară.

Proiectul este derulat de Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” în parteneriat cu Episcopia Severinului și a Strehaiei, precum și cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți.

Prin derularea acestui proiect ne-am propus să facilităm elevilor accesul spre educarea virtuţilor creştine şi cultivarea comportamentului religios-moral față de semeni (să-ţi iubeşti aproapele, să faci fapte bune, să fii cinstit, modest, generos, să nu urăşti, să-i ajuţi pe sărmani, să-L iubești pe Dumnezeu);

Ne-am mai propus ca prin încurajarea implicării elevilor şi a părinţilor acestora în activităţi de voluntariat derulate în scop umanitar, să susţinem procesul de incluziune socială a persoanelor aflate în dificultate, precum şi dezvoltarea educaţională personală.

De asemenea, am urmărit cultivarea spiritului de toleranţă faţă de semeni, sporirea stimei de sine şi a încrederii în forţele proprii.

S-au realizat ateliere în cadrul cărora elevii ciclului gimnazial și liceal, sub îndrumarea coordonatorilor de la școală, a profesorului de religie, au confecționat icoane cu tematica Nașterii Domnului. Profesorul de religie a pus la dispoziția elevilor materialele necesare desfășurării atelierului. Prin întreaga activitate, s-a urmărit valorificarea potențialului creativ al elevilor, importanța și semnificația sărbătorilor de iarnă. Elevii au donat bisericii iconițele, din vânzarea cărora să poată rezulta bani, din care să fie cumpărate produse care să ajungă la familii nevoiașe.

Comunicat al Colegiului Naţional „Gheorghe Ţiţeica”

Citit 1469 ori Ultima modificare Marți, 21 Decembrie 2021 19:21

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube