Miercuri, 31 Ianuarie 2024 11:02

Preasfinţitul Nicodim a slujit de hramul Facultăţii de Teologie din Craiova la Catedrala mitropolitană din Craiova

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În fiecare an, la data de 30 ianuarie, Facultatea de Teologie din Craiova își prăznuiește ocrotitorii spirituali, pe Sfinți Trei Ierarhi: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie Teologul și Sf. Ioan Gură de Aur. Cu ocazia acestui moment, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Mitropolitană „Sf. Mc. Mc. Dimitrie” din Craiova, în prezența cadrelor didactice și a studenților. De asemenea, în calitate de invitați, au slujit următorii ierarhi: Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților. În cadrul Sfintei Liturghii, domnul Lect. Univ. Dr. Victor Șapcă, cadru didactic al Facultății, a fost hirotonit în treapta de diacon. Răspunsurile de la strană au fost date de către Corul Facultății de Teologie.

În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a vorbit despre viața aleasă și sfântă a Sfinților Trei Ierarhi. De asemenea, a evidențiat lucrarea lor ca dascăli și învățători ai dreptei credințe.

După Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în Casa Băniei a avut loc Sinodul Mitropolitan la care au participat toți membrii ierarhi.

În continuare, în prezența invitaților din partea conducerii Universității din Craiova, a domnului Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul UCV, a domnului Prof. Univ. Dr. Ing. Leonardo Geo Mănescu, președintele Senatului UCV și a doamnei Alina Sorina Pistrițu, secretar șef UCV, studenții de la specializările artă sacră, sub coordonarea doamnelor și domnilor profesori, au prezentat o expoziție artistică. Imediat după acest moment, Pr. Lect. Univ. Dr. Bora Ion-Sorin a prezentat Darea de seamă pentru anul universitar 2022-2023. Cuvântul dedicat Sf. Trei Ierarhi a fost prezentat de către Pr. Conf. Univ. Dr. Constantinescu Iulian-Mihai. Programul dedicat Zilei Facultății de Teologie, moderat de Pr. Lect. Univ. Mihai Ciurea, a continuat cu un recital muzical-artistic susținut de Corul Facultății și dirijat de Pr. prodecan Lect. Univ. Dr. Adrian Mazilița.

Sursa şi fotocredit: mitropoliaolteniei.ro

Citit 494 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2024 11:04

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube