Duminică, 25 Decembrie 2022 15:27

Praznicul Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos la Catedrala din Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De marele praznic al Nașterii Domnului Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, înconjurat de slujitorii sfântului lăcaş de închinare.

Răspunsurile liturgice au fost date de cele două grupuri psaltice „Sfântul Nicodim de la Tismana” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” ale Catedralei Episcopale.
În timpul chinonicului, cu binecuvântarea ierarhului mehedințean, părintele Arhidiacon Mircea Pădureanu a dat citire Pastoralei la Nașterea Domnului – anul mântuirii 2022.
La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim a rostit cuvânt de învățătură prin care a subliniat credincioșilor prezenți importanța praznicului Nașterii Domnului în iconomia mântuirii noastre. La final a mulțumit P. C. Pr. Antonie – Adrian Olarean, parohul Catedralei, care prin toată lucrarea pastoral – misionară a făcut posibil să fie montate uşile de la intrarea în Sfânta Catedrală şi cele 26 de policandre mici din lateralele Sfintei Catedrale şi din Paraclisul de la demisolul Catedralei precum şi finalizarea picturii de la Demisolul Catedralei, înainte de marea sărbătoare a Naşterii Domnului. De asemenea, a mulțumit preoților slujitori ai Catedralei și psalților care au facut tot posibilul ca sfintele slujbe (Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie) să fie săvârșite zilnic.
După slujba euharistică, Catedrala Episcopală a răsunat de frumoasele colinde interpretate de câţiva copilaşi îmbrăcaţi în straie de sărbătoare care au adus un buchet de colinde închinate acestui mare Praznic al Naşterii Domnului, spre bucuria Preasfinţitului Părinte Nicodim şi a tuturor celor prezenţi .

Citit 903 ori Ultima modificare Duminică, 25 Decembrie 2022 15:57

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube