Luni, 06 Mai 2024 00:14

Praznicul Învierii Domnului la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mii de credincioşi au participat în noaptea Sfintelor Paști la slujba Învierii săvârșită la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Încă de la ora 23:00, drept-slăvitorii creştini severineni s-au adunat pe esplanada din faţa Catedralei Episcopale pentru a primi Sfânta Lumină venită de la Ierusalim, pentru a-şi ura la momentul potrivit „Hristos a înviat!” şi a se ruga alături de slujitorii Bisericii în noaptea sfântă.

Lumina pascală a fost oferită credincioşilor de către Preasfințitul Părinte Nicodim și de preoții slujitori ai Catedralei Episcopale, iar după săvârsirea slujbei Învierii, Ierarhul Mehedințean a dat citire mesajului Pastoral de Paşti.

După aceste momente petrecute în duh de rugăciune în pridvor, soborul slujitorilor a continuat în interiorul Catedralei cu slujba Utreniei Învierii și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie,  iar credincioşii au petrecut câteva ceasuri în bucuria pascală, împărtăşindu-se la chemarea preoţilor din Sfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos Cel Înviat.

Ambianţa duhovnicească a fost întreţinută de minunatele cântări bisericeşti interpretate de către protopsalţii Catedralei Episcopale.

După săvârșirea slujbei pascale, Preasfințitul Părinte Nicodim a invitat credincioșii să participe la hramul Catedralei Severinene, ce avea loc joi în Săptămâna Luminată.

Slujba Sfintelor Paști a fost transmisă și în direct, pe pagina de Facebook a Catedralei, a Episcopiei Severinului și Strehaiei, dar și pe pagina Radioului Lumina al Episcopiei Severinului, post de Radio care a făcut posibilă transmisiunea video live pe internet, dar și pe calea undelor pe frecvența 90,4 FM.

Citit 327 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2024 13:03

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube