Vineri, 25 Martie 2022 16:16

Praznicul Buneivestiri la Mănăstirea Mraconia

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bucurie duhovnicească a fost în acest final de săptămână pentru obștea Sfintei Mănăstiri Mraconia, care a primit în mijlocul ei pe ierarhul locului, pe Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

 

Sărbătoarea Buneivestiri a început, la Sfânta Mănăstire, din seara zilei de 24 martie cu slujba Pavecerniței Mari unită cu Litia la care au participat alături de Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, Părintele Olarean Adrian – consilierul Administrativ al Episcopiei Severinului, Părintele Arhimandrit Calinic Drăghici, Exarhul Mănăstirilor din Episcopia Severinului, și alți părinți monahi și monahii. După această slujbă a urmat rânduiala tunderii în monahism și a rasoforiei pentru două viețuitoare ale acestei Mănăstiri.

Sărbătoarea Buneivestiri a continuat și în ziua praznicului, 25 martie, cu slujba Utreniei și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, oficiate de Ierahul Mehedințean.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a vorbit despre praznicul Buneivestiri, care este începătura tuturor praznicelor, pornind de la textul pericopei evanghelice citită în acestă zi la Sfânta Liturghie.

Mănăstirea Mraconia se afla în comuna Dubova din județul Mehedinți, la o distanță de 15 km vest față de orașul Orșova. Mai concret, aceasta se află pe malul stâng al Dunării, care formează în acel loc, cel mai frumos defileu de pe tot întinsul ei, defileu întins între Orșova și Moldova Nouă.

Mănăstirea Mraconia este rânduită sub purtarea de grijă a Preasfintei Treimi și a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. După anul 1989, Mitropolia Olteniei a avut inițiativa reînființării Mănăstirii Mraconia. În anul 1993 se pune piatra de temelie a noii biserici, iar în anul 1995, cu binecuvântarea Î.P.S. Nestor Vornicescu Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și cu aprobarea Sfântului Sinod, se reînființează acest așezământ. Slujba de sfințire a bisericii mănăstirii Mraconia a avut loc în data de 18 august 2013 la slujbă participând un număr de trei ierarhi: Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropoitul Olteniei, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Mănăstirea Mraconia este păstorită în prezent de maica Iustina Straton.

Citit 1309 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube