Joi, 28 Noiembrie 2019 16:08

Pomenirea Părintelui Arsenie Boca la Mănăstirea Prislop – 30 de ani de la trecerea la cele veșnice

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La împlinirea a 30 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Boca, joi, 28 noiembrie 2019, la Mănăstirea Prislop a fost o zi de aleasă sărbătoare.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care au mai slujit Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și Preasfințitul Părinte Episcop Daniil Stoenescu.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a vorbit despre demersul canonizării Părintelui Arsenie Boca aflat în proces de desfășurare.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Daniil a rostit un cuvânt despre personalitatea duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca și receptarea ei astăzi, la 30 de ani de la trecerea la cele veșnice, când cărțile și scrierile sale au fost publicate, pictura Sfinției Sale este contemplată și restaurată, iar mormântul său de la Prislop este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj de la noi din țară.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a adresat un cuvânt de mulțumire sfințiților slujitori și tuturor pelerinilor veniți să se roage și în acest an la Mănăstirea Prislop.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Boca, iar apoi o slujbă de pomenire la mormântul acestuia, aflat în cimitirul așezământului monahal. Aici, Părintele profesor Simion Todoran de la Alba Iulia a rostit un cuvânt despre caracterul profetic al operei teologice a Părintelui Arsenie.

Sursa articol şi foto credit: episcopiadevei.ro

Citit 2864 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2019 21:22

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube