Vineri, 29 Mai 2020 08:21

Pomenire pentru eroii neamului la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 28 mai 2020, la sărbătoarea Înălţării Domnului, după Sfânta Liturghie, a fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele acestora din ţară şi străinătate.

 

La Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, ceremonia religioasă dedicată acestei zile va fost săvârșită de ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, pe esplanada sfântului lăcaş.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către slujitorii bisericești în pridvorul Catedralei Episcopale, iar credincioșii s-au rugat alături de slujitori păstrând distanțarea socială impusă de către autoritățile statului.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor prezenți precum și radio ascultătorilor postului de Radio Lumina, prin intermediul căruia a fost transmisă în direct slujba, despre Praznicul Înălțării Domnului.

După otpustul Sfintei Liturghii și slujba de pomenire a eroilor, credincioșii prezenți au putut trece prin Sfânta Catedrală în mod organizat, respectând normele recomandate de către Direcția de Sănătate Publică, pentru a se închina în sfântul lăcaș.

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001 prin care această zi a fost proclamată ca sărbătoare națională bisericească.

Reamintim că la fiecare Sfântă Liturghie sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Citit 1751 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube