Sâmbătă, 27 Februarie 2021 22:31

Parohia mehedințeană IIovăț are un nou preot

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sâmbătă, 27 februarie 2021, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a poposit în mijlocul enoriașilor parohiei Ilovăț, protopopiatul Baia de Aramă, județul Mehedinți, unde a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul mehedințean a hirotonit preot pe seama acestei biserici pe părintele diacon Constantin Anghel, parohia rămânând vacantă în urma transferării părintelui Andrei-Lucian Olaru la parohia Turcenii de Jos din Arhiepiscopia Craiovei.

În încheiere, Preacucernicul Părinte Andrei-Lucian Olaru a fost hirotesit iconom-stavrofor și doamnei preotese Constantina-Eugenia Olaru i-a fost acordată distincția ,,Crucea Mehedințeană pentru mireni” în semn de prețuire și deosebit respect pentru toată truda și efortul pe care l-au depus în ogorul Domnului, iar părintele Constantin Anghel a fost instalat în funcția de preot paroh, primind Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, spre a face cunoscut Cuvântul lui Dumnezeu cu timp și fără timp, aducând la limanul mântuirii sufletele tuturor credincioșilor încredințați spre păstorire.

Răspunsurile liturgice au fost date de către membrii Grupului Psaltic ,,Sf. M. Mc. Gheorghe”, al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Nicodim a vorbit celor prezenți despre importanța slujirii preoțești și despre atenția pe care credincioșii trebuie să o acorde preotului, dar și despre îndatoririle acestuia față pe comunitatea pe care o păstorește. În continuare, părintele Constantin Anghel a adresat un cuvânt de mulțumire atât Preasfințitului Părinte Nicodim pentru încrederea acordată, dar și tuturor acelora care i-au fost alături în acest moment important. De asemenea, părintele Andrei- Lucian a muțumit tuturor pentru implicarea pe care au avut-o în viața parohiei, iar părintelui, care a preluat cârma corabiei încărcată cu sufletele credincioșilor, i-a transmis un gând de încurajare și un îndemn la rugăciune neîntreruptă.

Citit 2074 ori Ultima modificare Duminică, 28 Februarie 2021 21:36

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube