Joi, 01 Octombrie 2020 20:01

Parohia mehedințeană Gârla Mare II în veșmânt de sărbătoare

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 01 octombrie 2020, cu prilejul sărbătorii închinate Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, parohia mehedințeană Gârla Mare II din protopopiatul Vânju-Mare a îmbrăcat veșmânt de sărbătoare, prăznuindu-și hramul.

Astfel, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preacuviosul Părinte Augustin Dragomir, starețul mânăstirii Jiana, împreună cu părintele Mihai Zorilă, vicar-eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei, având alături un ales sobor de preoți și diaconi. Din soborul de slujitori a făcut parte și părintele Totoroanță Aurel, preot paroh la parohia Izvoare, protopopiatul Vânju-Mare, părintele Costel Băcan, preot paroh la parohia Gârla Mare I, părintele Ispas Florin, preot paroh al parohiei Gârla Mare II și părintele arhidiacon Bogdan Chirea, de la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin. Prin binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Părintele Stareț Augustin Dragomir a rostit un cuvânt de învățătură la biserica parohială „Acoperământul Maicii Domnului” - Gârla Mare II,  Protopopiatul Vânju-Mare, cu ocazia hramului lăcașului parohial.

Răspunsurile liturgice au fost date de o parte a membrilor Grupului bizantin „Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana” al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

În cuvântul de învățătură rostit de Preacuviosul Părinte Stareț Augustin la această frumoasă sărbătoare închinată Sfântului Acoperământ al Macii Domnului, a fost explicată însemnătatea acestei zile; astfel, Preacuvioșia Sa a subliniat într-un mod cu totul special, relația dintre Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu și Fecioara Maria, mama Sa.

La final, părintele Florin Ispas a mulțumit întregului sobor de slujitori pentru prezența în mijlocul credincioșilor, pentru rostirea bogatului cuvânt de învățătură și tuturor enoriașilor care s-au implicat în realizarea și pregătirea acestui hram.

Citit 1859 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2020 20:15

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube