Duminică, 30 Iulie 2023 17:27

Parohia Dudaşul Schelei are un nou preot paroh

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Duminica a VIII -a după Rusalii, credincioșii parohiei Dudașul Schelei, cu hramul  Sfântul Ioan Valahul, din Protopopiatul Drobeta Turnu Severin, au primit în mijlocul lor pe P.C. Părinte Vicar Eparhial Mihai Zorilă și pe Părintele Consilier Administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei Antonie - Adrian Olarean, care au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie şi au instalat pe noul preot paroh al comunităţii.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii grupului psaltic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

În cuvântul de învățătură, Părintele Vicar a vorbit credincioșilor prezenți despre minunea săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos, redată în pericopa evanghelică rânduită pentru a se citi în această duminică  şi care ne aduce în atenţie minunea „Înmulțirii pâinilor și a peștilor” ( Matei 14, 14-22). În încheierea cuvântului de învățătură, părintele le-a vorbit despre importanța slujirii preoțești pentru viața spirituală a comunității.

După predică, Părintele Antonie - Adrian Olarean, Consilier Administrativ din cadrul Episcopiei, a dat citire actului de instalare al preotului Radu Romulus - Valentin, pe seama parohiei Dudașul Schelei. După citirea actului de instalare, părintele Vicar Eparhial Mihai Zorilă a înmânat noului preot paroh Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, cheia bisericii și actul de instalare.

Părintele Paroh Romulus - Valentin Radu a mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim, pentru încrederea acordată, a mulțumit părinților din cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei și credincioșilor parohiei care au venit în număr mare la întâmpinarea acestuia în ziua instalării.

Articol scris de Arhid. Nicolae Sorin

Citit 1165 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iulie 2023 17:28

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube