Duminică, 17 Noiembrie 2019 16:42

Parohia Balotești are un nou păstor de suflete

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, începând cu ora 9.00, credincioşii parohiei mehedinţene Baloteşti au primit în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim.

Preasfinţia Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica nouă a parohiei Baloteşti, cu hramul "Soborul Sfinţilor Apostoli Petru și Pavel", înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost date de către Grupul Psaltic "Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana" al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu-Severin. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a hirotonit ca preot pe tânărul diacon Petru Trotea, iar la final acesta a fost instalat ca preot paroh al parohiei Balotești.

În cuvântul de învățătură rostit, Ierarhul mehedințean a adus mulțumire viețuitorilor sfintei Mănăstiri Topolnița și a prezentat o scurtă monografie a satului Balotești, iar tânărului preot i-a transmis arhierești binecuvântări și spor în noua sa activitate pastoral-misionară.

Parohia Balotești a fost înființată de către vrednicul de pomenire părinte Nicolae Ionescu, din familia mare a Ioneștilor originară din localitatea Șișești, care a dat pe cunoscutul ministru al agriculturii din perioada interbelică, Gheorghe Ionescu-Șișești. După instaurarea dictaturii comuniste, părintele Ionescu a fost arestat. Au fost momente grele pentru parohie, fiindcă nu se găseau preoți, dar datorită părintelui stareț Grațian Rădac viaţa liturgică a continuat, parohia trecând în grija Mănăstirii Topolnița. 

În momentul de față, datorită trecerii la Domnul a părintelui Arhimandrit Pavel Nicolăescu, a fost rânduit aici un absolvent al Facultății de Teologie din Craiova, ca preot de mir, care să aibă grijă de acești enoriași și să-și desfășoare misiunea de slujitor în ogorul Domnului. 

Părintele Arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul mănăstiri Topolnița, a fost ctitorul principal a două mari biserici din această parohie, una în satul Schitul de Sus, iar cea de-a doua în satul Balotești.

Citit 5932 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2019 13:04

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube