În cuvântul de mângâiere, Ierarhul mehedințean a elogiat personalitatea și activitatea pastorală a Părintelui Ioan, iar părintele Irinel Troacă, coleg al părintelui, a transmis un mesaj profund în care a reliefat blândețea și dragostea lui pentru preoție și pentru comunitate.
Cu adâncă tristețe, la slujba funerară a participat un număr mare de preoți pentru a conduce pe ultimul drum pământesc pe părintele Ioan Neagoe, iar sute de credincioși și-au plâns și și-au luat rămas bun de la părintele spiritual, ce i-a păstorit cu dragoste și devotament timp de 40 de ani.
Amintim faptul că Părintele Ioan Neagoe a trecut la cele veșnice în după-amiaza zilei de 27 decembrie 2019. Părintele a slujit la Parohia "Sf. Cuv. Parascheva" din Strehaia vreme îndelungată.
Preacucernicul Părinte Ioan a văzut lumina zilei la 1 septembrie 1949, odată cu începerea Anului Bisericesc, în satul Comanda, județul Mehedinți, din părinți bine-credincioși.
Școala primară și gimnazială le-a absolvit în localitatea Strehaia. În perioada 1964-1969 a frecventat cursurile Seminarului Teologic "Sf. Grigorie Teologul" din Craiova, iar între anii 1969-1975 a frecventat cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar din București, promovând examenul de licență cu teza "Biserica Ortodoxă - Factor Social în trecut și astăzi".
În anul 1972 se căsătorește cu doamna Maria Neagoe, dând naștere la două fiice: Mina-Iulia (decembrie 1974) și Georgiana-Monica (aprilie 1980).
La data de 15 ianuarie 1974 este numit preot la Parohia Ruptura, protopopiatul Strehaia, unde slujește până când este transferat la parohia "Sf. Cuv. Parascheva" din Strehaia.
Aici a avut numeroase activități cultural-pastorale și s-a implicat foarte mult în viața parohiei, pentru care a fost și hirotesit sachelar.
La parohia Strehaia a rămas până în iarna anului 2007, când, din motive medicale, a fost nevoit să se retragă, iar în anul 2013 s-a împlinit acest fapt.