Luni, 16 August 2021 16:57

Părintele Constantin Ursoniu a fost prohodit în biserica parohiei „Sfântul Apostol Andrei” - Aluniş din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Doliu la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” - Aluniş din Drobeta Turnu Severin, acolo unde preotul comunității din localitatea Brezniţa-Ocol din Mehedinţi, Pr. Constantin Ursoniu, a fost condus luni, 16 august, de familie, apropiați, enoriași și ucenici, pe ultimul drum. Pentru odihna veșnică a clericului s-a rugat și Preasfințitul Părinte Nicodim, cel care a condus soborul de slujitori la slujba înmormântării.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preafinţitul Nicodim a ținut să arate că cel prohodit și-a trăit viața cu Hristos din fragedă pruncie până în ultima clipă a vieții sale. Un respect deosebit i-a arătat doamnei preotese, cea care i-a fost alături în toate încercările vieţii de preot, sprijinindu-l, fiind un Simon din Cirene, care, ori de câte ori părintele se întorcea împovărat, îl ajuta, alinându-i durerea din inimă şi purtându-şi împreună crucea de familie şi părintele pe cea de preot.

După cuvântările și mesajele de condoleanțe, sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Constantin Ursoniu a fost dus pe brațe de preoți în jurul bisericii și apoi înhumat.

Date biografice:

Părintele Ursoniu Constantin a văzut lumina zilei în data de 21 septembrie 1958 în localitatea Şovarna, judetul Mehedinţi, localitate binecuvântată de Dumnezeu cu oameni sinceri și harnici.

De tânăr, Pr. Ursoniu Constantin dorea să-și pună viața în folosul și ajutorul semenilor. După definitivarea studiilor primare şi gimnaziale în satul natal, tânărul Constantin își continuă studiile la Seminarul Teologic din Craiova, aprofundându-le apoi la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatăţii ,,Eftimie Murgu" din Reşiţa.

Obţine gradul  II profesional în data de 01 iulie 1987 la Facultatea de Teologie din Sibiu

Taina Cununiei a fost oficiată în data de 25 mai 1980 în biserica parohiei Şovarna de Sus, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nestor, pe atunci Mitropolit al Arhiepiscoiei Craiovei şi Mitropoliei Olteniei. Dumnezeu binecuvântează noua familie cu un copil: Florentin-Adelin născut la 03 februarie 1981.

Este hirotonit diacon în data 24 august 1980 şi preot în 29 august 1980 în Catedrala din Craiova de vrednicul de pomenire Înaltpreasfinţitului Părinte Nestor, Mitropolit al Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropoliei Olteniei. Hirotesia întru duhovnic o primeşte în data 06 noiembrie 2004 de la Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei;

Numit preot în data de 01 septembrie 1980 la Parohia Şovarna de Sus, Protopopiatul Strehaia, în postul de preot paroh prin Decizia nr. 6806 din 11 septembrie 1980, emisă de Mitropolia Olteniei.

Este transferat la Parohia Horăşti Protopopiatul Tg. Jiu în postul de preot paroh prin Decizia nr. 2327 din data de 01 mai 1988 emisă de Mitropolia Olteniei, iar apoi transferat la Parohia Brezniţa Ocol din Protopopiatul Drobeta Turnu Severin, în postul de preot paroh prin Decizia nr. 27 din data de 01 aprilie 2010 emisă de Episcopia Severinului şi Strehaiei.

În aceşti ani de rodnică preoţie, a născut suflete pentru Împărăţia lui Dumnezeu, a mângâiat pe cei întristaţi, a ajutat pe cei obidiţi, a dăruit eliberarea de sub povara greşalelor multor suflete, prin puterea Tainei Sfintei Preoţii, a fost vasul ales al Domnului prin care Duhul Sfânt îşi revarsă cu îmbelşugare darurile sale peste oamenii credincioşi.

Prin firescul, simplitatea și jertfelnicia slujirii, părintele Constantin Ursoniu a fost și rămâne în continuare în amintirea credincioșilor omul lui Dumnezeu, părinte în cel mai autentic sens al cuvântului.

Veșnica lui pomenire!

Citit 2220 ori Ultima modificare Luni, 16 August 2021 17:01

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube