Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021 18:00

Părintele Dorin Babalîc de la parohia Chilia, protopopiatul Vânju-Mare a fost prohodit

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a poposit în satul Devesel, din comuna Devesel, județul Mehedinți, pentru a săvârși slujba de prohodire a părintelui Dorin Babalîc, preot la parohia Chilia din comuna Devesel, Protopopiatul Vânju-Mare, trecut la cele veșnice în ziua de 21 ianuarie 2021, după o îndelungată suferință.

La slujba de înmormântare, alături de Preasfințitul Părinte Nicodim, a participat Preacucernicul Părinte Antonie Olarean, Consilier Eparhial în cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei, Preacucernicul Părinte Vasile Ghițan, Protopop al Protoieriei Vânju-Mare și un ales sobor de preoți, unii dintre ei fiind foști colegi, dar și apropiați ai părintelui Dorin Babalîc. 

Necrologul de la finalul slujbei înmormântării a fost ținut de Părintele Dumitru Cocoroiu de la Parohia Crivina, din același protopopiat, care a evocat personalitatea părintelui și a arătat cât de importantă a fost activitatea sfințitoare a acestuia, de-a lungul întregii misiuni ce i-a fost încredințată la hirotonie.

În încheiere, Ierarhul mehedințean le-a vorbit celor prezenți despre importanța participării la Sfânta Biserică, acordând o atenție sporită rugăciunii pentru cei adormiți. De asemenea, ierarhul a prezentat care este rolul preoției pentru credincioși, subliniind faptul că preotul, slujitorul lui Dumnezeu este mijlocitor între Dumnezeu și oameni. La finalul cuvântului, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să participe în mod frecvent la sfintele slujbe, vorbind cu Dumnezeu prin rugăciune, nu ca simplii spectatori, ci fiecare credincios să participe la slujbă cu rugăciunea izvorâtă din inimă, iar la Sfânta Liturghie să se unească mai des cu Trupul și Sângele Mântuitorului. Astfel, vine harul lui Dumnezeu asupra creștinilor și o pace lăuntrică se sălășluiește în inima lor, după ce au participat la slujbă, prin rugăciune.  

Părintele Dorin Babalîc a văzut lumina zilei la data de 1 septembrie 1956, în satul Devesel, comuna Devesel, judeţul Mehedinţi, din părinţi intelectuali și credincioși, Mircea şi Maria Babalîc, ambii fiind de profesie învățători.

După ce a absolvit cursurile școlii primare și gimnaziale în satul natal, în anul 1973, tânărul Dorin și-a îndreptat pașii spre Școala Profesională din Drobeta-Turnu Severin, iar ulterior urmând să se înscrie la cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș, cursuri ce le-a absolvit în vara anului 1981, cu media generală 9,80.

În luna septembrie a anului 1981 s-a căsătorit și a dat naștere la șase copii. A fost hirotonit preot de către Înalt Preasfințitul Părinte Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei, la data de 25 ianuarie 1982, pe seama parohiei Stignița din județul Mehedinți. Aici a slujit până în anul 1983, fiind transferat apoi la parohia Batoți, unde a întreprins o frumoasă activitate pastorală până în anul 1986, când a fost transferat la parohia Țuglui din județul Dolj. Între anii 1986-1996, Părintele Dorin Babalîc a slujit lui Dumnezeu, având o activitate pastoral-misonară excepțională, în mai multe parohii ale județului Dolj, iar în luna august a anului 1996, Preacucernicia Sa a revenit pe meleagurile natale, fiind instalat preot paroh la parohia Chilia, județul Mehedinți, unde a slujit cu credință în Dumnezeu și cu dragoste față de semeni, până la obștescul sfârșit.

Veșnică să-i fie pomenirea!

Citit 4373 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021 20:04

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube