Duminică, 28 Ianuarie 2024 17:21

Liturghie în sobor de arhierei în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Spermezeu, judeţul Bistriţa-Năsăud

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 28 ianuarie 2024, în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, un sobor de arhierei a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie. La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat Slujba Parastasului prilejuit de împlinirea a patruzeci de zile de la mutarea în veșnicie, a bunei și evlavioasei credincioase Ana Drăgoi, mama Preasfințitului Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Din soborul de arhierei au făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei,  împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, făcând referire la pericopa evanghelică din această duminică ce ne aduce în atenţie Pilda nunţii fiului de împărat din care înţelegem că dobândirea Împărăţiei Cerurilor este scopul înalt şi ultim al vieţii noastre pământeşti şi despre acest lucru ne vorbeşte Sfânta Scriptură, în nenumărate locuri.

Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, s-a pogorât din cer pe pământ ca să ne învrednicească de această mare fericire şi să deschidă calea către bucuria dragostei lui Dumnezeu.

Apoi a urmat un cuvânt de mulţumire adresat celor prezenţi de Preasfințitului Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Spermezeu, satul natal al Preasfințitului Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a fost construită în anii 1958-1969. Parohia mai are o biserică veche din anul 1712, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, monument istoric.

Citit 725 ori Ultima modificare Duminică, 28 Ianuarie 2024 17:24

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube