Marți, 15 August 2023 18:09

Ierarhul mehedinţenilor a slujit la hramul Mănăstirii Tismana

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ca în fiecare an, pelerini de pretutindeni poposesc la una dintre frumoasele lavre monahale ale ortodoxiei, Sfânta Mănăstire Tismana. Ctitorie a Sfântului Nicodim, mănăstirea este rodul unei lucrări dumnezeieşti, căci Maica Domnului i-a arătat tainic Cuviosului Nicodim loc bun pentru a zidi o sfântă mănăstire închinată ei. Au trecut de atunci 617 ani şi cu toate acestea locul poartă în sine sfinţenia dăruită de Dumnezeu oamenilor.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului, hramul mănăstirii, este unul dintre momentele când sfântul aşezământ monahal îşi adună aproape pe toţi iubitorii de Dumnezeu şi de lăcaşuri sfinte. Oamenii vin să se roage Născătoarei de Dumnezeu şi să primească ajutor pentru viaţa lor.

Anul acesta, Slujba de Priveghere din ajun şi Sfânta Liturghie în zi de hram au fost săvârşite de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a fost însoţit de protopsalţii grupului „Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana” de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

La slujba Privegherii s-a cântat Prohodul Maicii Domnului. În cântare de prohodire, Sfântul Epitaf cu icoana Maicii Domnului a fost purtat în procesiune în jurul bisericii sfintei mănăstiri.

Preasfințitul Nicodim a adus binecuvântările Înaltpreasfințului Irineu, Mitropolitul Olteniei și Arhiepiscopul Craiovei, iar în cuvântul de învăţătură ce a urmat a vorbit și despre sfințenia Maicii Domnului și încercările prin care a trecut când a avut în pântece pe Mântuitorul Iisus Hristos. Preasfinția Sa a adus în atenţia celor prezenţi şi învăţături despre importanța răbdării și a stăruinței, mai ales a iertării aproapelui nostru. De asemenea, i-a îndemnat pe credincioşi să ceară ajutorul Maicii Domnului care este grabnic ajutătoare, dar să ducă şi o viaţă departe de păcate, cu rugăciune şi fapte de milostenie.

Citit 775 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 18:12

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube