Joi, 06 Mai 2021 17:44

Hramul Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Drobeta Turnu Severin reprezintă pentru clerul şi credincioşii eparhiei mehedințene un prilej de aleasă bucurie duhovnicească.

Și în acest an, ziua de hram a început cu slujba din ajun, când a fost săvârşită Vecernia Mare în Săptămâna Luminată, în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Severinului.

Sfânta Liturghie solemnă a fost săvârşită de Preasfinţitul Nicodim - Episcopul Severinului şi Strehaiei, alături de consilierii Centrului Eparhial mehedințean și împreună cu soborul slujitor al Catedralei.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre rolul important pe care îl au sfinții ce ne sunt ocrotitori, despre însemnătatea hramurilor, îndemnând credincioșii să respecte cu sfințenie zilele de sărbătoare, sporind rugăciunea și fiind în comuniune neîntreruptă cu Dumnezeu.

În încheierea comuniunii liturgice, Chiriarhul a hirotesit iconom-stavrofor pe părintele Daniel Vătuiu, de la parohia Sf. Dorotei de Gaza din localitatea Șimian, protopopiatul Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, în semn de prețuire și considerație, pentru activitatea deosebită pe care o depune atât la parohie, cât și în cadrul Centrului Eparhial, unde activează în calitate de inspector al Sectorului Cultural. De asemenea, Părintele Nicolae Oproiu a fost instalat în demnitatea de consilier eparhial al Sectorului Social-Filantropic din cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei, acesta fiind ales în ședința permanenței eparhiale la data de 13 ianuarie 2021.

În continuare, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim a acordat cea mai înaltă distincție a episcopiei mehedințene, Crucea Mehedințeană pentru mireni, domnului prof. univ. dr. Adrian Lemeni, fost Secretar de Stat pentru Culte, pentru tot sprijinul și ajutorul pe care l-a oferit Bisericii, de-a lungul timpului.

Drept-slăvitorii creştini severineni şi din localitățile învecinate au venit să se roage la ceas de cucernică prăznuire alături de Arhipăstorul lor sufletesc, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, și să primească ajutor de la Sfântul Mare Mucenic Gheorghe-purtătorul de biruinţă, precum şi arhierești binecuvântări, trăind momente de aleasă bucurie duhovnicească.

Răspunsurile liturgice au fost date de cele două grupuri psaltice ale Catedralei Episcopale.

Citit 1890 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Mai 2021 22:17

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube