De câteva săptămâni, părinţii slujitori de la Sf. Gheorghe Vechi, conduşi de preotul paroh Gheorghe-Claudiu Popescu, protopop al Protoieriei Strehaia, au făcut aleasă chemare credincioşilor severineni, în vederea participării la slujba euharistică, respectându-se normele sanitare impuse în această perioadă.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inima creștinilor un cuvânt de învățătură și binecuvântare, dorindu-le spor pe calea mântuirii și încununarea tuturor ostenelilor și năzuințelor sufletești. De asemenea, cu prilejul zilei onomastice, părintele paroh Gheorghe Popescu, a primit în dar o icoană cu Sf. M. Mc. Gheorghe, din partea ierarhului, în semn de mare prețuire pentru toată activitatea pe care o desfășoară la această parohie.
În încheiere, părintele paroh a mulțumit Chiriarhului în numele comunității pe care o păstorește pentru cuvântul de învăţătură şi pentru binecuvântările primite.
Piatra de temelie a acestei biserici s-a pus în anul 1936 şi până în 1938 construcţia a ajuns la centura de deasupra ferestrelor, care a rămas neexecutată. Lucrările au fost întrerupte şi continuate abia în anul 1942. Timp de 10 ani, adică până în 1952, s-a terminat construcţia, fiind redată pe roşu şi s-a acoperit cu tablă.
Din anul 1953 s-au continuat lucrările de tencuieli interioare şi exterioare, s-a pictat şi a fost înzestrată cu mobilierul necesar, gata pentru târnosire. Biserica s-a sfințit în ziua de 5 octombrie 1958.
La intrarea în biserică, în partea dreaptă, se află portretele soţilor Gheorghe şi Domnica Gherghinescu, ca cei ce au contribuit cu sume substanţiale pentru terminarea lucrărilor la biserică.
Pictura în frescă, în forma stilului neobizantin, a fost executată de către pictorul Emil Ivănescu din Curtea de Argeş, între anii 1957-1958.
Mobilierul în care excelează catapeteasma, lucrată în lemn de tei, după modelul celei de la Mânăstirea Tismana, jeţul Arhieresc, sculptură artistică în stejar natur, au fost executate în atelierul Sfintei Patriarhii de la Plumbuita-Bucureşti. Tot acolo au fost executate şi stranele pentru cântăreţi, stranele pentru credincioşi, iconostasul şi tetrapodul, toate lucrate cu multă măiestrie.
Această biserică a mai fost înzestrată şi cu sfeşnice de argint aşezate pe Sf. Masă în altar şi clopotul cel mare aşezat în turla cea mică din dreapta bisericii, cumpărat de la capela ortodoxă din Ada-Kaleh.