Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 18:47

Hirotonie și instalare de preot la Parohia Izvorul Aneștilor

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi 06 noiembrie 2021, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Ierarh Pavel Mărturisitorul, patriarhul Constantinopolului, biserica din satul Izvorul Aneștilor, comuna Livezile, Protopopiatul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, a îmbrăcat haina de sărbătoare primind vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

În timpul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Firi Giurghița Sorin, pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din satul Izvorul Aneștilor.

La finalul Sfintei Liturghii Părintele Protoiereu Semenescu – Blidaru Ionuț Claudiu, a dat citire actului de instalare a Părintelui Firi Giurghița Sorin în postul de preot paroh, iar după acest moment Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a înmânat noului preot paroh, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii.

După aceste momente încărcate de emoții, părintele paroh Firi Giurghița Sorin, a ținut un cuvânt de învățătură prin care a subliniat misiunea preotului în viața credincioșilor. De asemenea, părintele Gabriel Pacioga, care a slujit timp de 22 de ani la această biserică, a ținut un cuvânt prin care a mulțumit credincioșilor pentru bucuriile duhovnicesti la care au luat parte împreună în această parohie.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei a subliniat importanța participării în număr mare a credincioșilor alături de preot în biserică la sfintele slujbe.

Biserica ce poartă hramul Adormirii Maicii Domnului din această comunitate, care datează din anul 1902, a trecut printr-un incendiu devastator chiar în anul centenarului său, la 17 Martie 2002, din vechea construcție fiind salvați doar pereții exteriori. La 17 ani după acest nefericit eveniment, prin grija părintelui paroh și cu sprijinul autorităților locale și al enoriașilor, lăcașul de cult a fost repus în demnitatea de spațiu liturgic al comunității.

În anul 2019, pe 27 iulie, după slujba de resfințire, părintele Gabriel Pocioga a fost hirotesit iconom stavrofor, acordându-i distincția "Crucea Mehedințeană", în semn de prețuire pentru toată activitatea depusă pe altarul bisericii noastre strămoșești. În prezent părintele Gabriel Pacioga a fost numit la parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Magheru, comuna Breznița-Ocol.

Citit 1713 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 19:31

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube