Miercuri, 22 Mai 2024 10:29

Grupul catehetic „Ucenicii Sfântului Ioan Gură de Aur”, de la Parohia Calea Tîrgu Jiului, a fost premiat de Patriarhia Română în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos - Cuvântul Care vindecă”

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați luni seară de Patriarhia Română.

Festivitatea de premiere la nivel național s-au derulat în zilele de 20-21 mai, cu prilejul cinstirii Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul istoric al Catedralei patriarhale de pe Colina bucuriei.

Cuvântul de bun-venit a fost rostit de Părintele Mihai Pavel, inspector patriarhal în cadrul Sectorului teologic educațional al Administrației patriarhale, după care a fost difuzat filmul cu proiectele câștigătoare realizat de Trinitas TV.

Festivitatea de premiere a început cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. Preotul Profesor Nicușor Beldiman, Consilier patriarhal la Sectorul teologic educațional al Administrației patriarhale, a citit lista premianților. Cele 32 de echipe câștigătoare au fost reprezentate de câte un coordonator și unul dintre tinerii grupului catehetic.

Premiile au fost înmânate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, la evenimentul organizat în aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

Premiile au constat în Diploma anului omagial 2024 și mai multe cărți duhovnicești de la Editurile Patriarhiei Române.

Marţi, după Sfânta Liturghie din ziua hramului Catedralei patriarhale, au fost prezentați cei 32 copii și coordonatorii lor pe podiumul Altarului de vară din curtea Palatului patriarhal și au fost binecuvântați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, felicitați și încurajați să mărturisească credința cea adevărată și mântuitoare, asemenea Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Din partea Episcopiei Severinului şi Strehaiei a participat grupul catehetic „Ucenicii Sfântului Ioan Gură de Aur”, de la Parohia Calea Tîrgu Jiului, Protoieria Drobeta Turnu Severin, care, în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în apărarea credinței ortodoxe, promovarea culturii și intensificarea vieții creștine, a fost declarat câștigător la faza eparhială în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă”.

Informaţii oferite de Pr. Sorin Iliescu

Citit 667 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 10:35

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube