Marți, 23 Aprilie 2024 20:50

Elevii calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de Religie şi a Olimpiadei Interdisciplinare de Limba şi Literatura Română şi Religie au primit binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nicodim

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Marţi, 23 aprilie, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a primit vizita elevilor calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de Religie pentru Cultul Ortodox şi la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba şi Literatura Română şi Religie „Cultură şi Spiritualitate Românească”.

În deschiderea evenimentului, dl. Mihai Corcodel, Consilier al Sectorului Cultural şi Învăţământ al Episcopiei noastre, a vorbit tinerilor prezenţi despre istoria Mitropoliei Severinului, a Episcopiei Severinului şi Strehaiei, reîntemeiată la 600 de ani distanţă, precum şi despre elemente ale muzicii psaltice, ilustrate în sala de muzică a Centrului Eparhial.

Apoi, elevii împreună cu profesorii îndrumători şi Prof. Dana Săftoiu, inspector de Religie, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, au primit binecuvântarea ierarhului mehedinţean, care le-a citit rugăciuni pentru luminarea minţii şi pentru călătorie blagoslovită în orașele unde se vor desfășura etapele naţionale ale celor două Olimpiade.

În încheiere, dl. Isuf Alin Constantin, Prefectul Judeţului Mehedinţi, a ţinut un cuvânt în care şi-a exprimat deosebita apreciere la adresa elevilor, părinţilor şi profesorilor ale căror eforturi conjugate au dus la aceste deosebite rezultate: „Ca profesor, vă ştiu munca, vă ştiu emoţiile, vă ştiu sudoarea, emoţiile părinţilor şi profesorilor dumneavoastră şi eforturile pe care dânşii le fac ca voi să ajungeţi la aceste rezultate. Noi vă preţuim foarte mult, pentru că nu este puţin lucru ceea ce faceţi dumneavoastră. Mi se umple inima de bucurie când sunt invitat la zilele unei şcoli şi văd olimpicii. Asta este cea mai mare mândrie a unei unităţi de învăţământ. Reprezentaţi judeţul nostru, oraşul nostru şi sunteţi cei mai buni la nivel naţional.

Nu în ultimul rând, trebuie să Îl aveţi pe Dumnezeu cu voi. Vă spun cu cea mai mare convingere că Dumnezeu vă va ajuta mereu acolo unde sunteţi”

Candidaţii calificaţi în urma etapei judeţene a Olimpiadei de Religie vor participa în perioada 8 – 12 mai la faza națională care se va desfăşura pentru nivelul gimnazial la Focșani, iar pentru nivelul liceal în perioada 7-11 mai la Piatra Neamț.

Etapa naţională a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură şi spiritualitate românească" pentru ciclul gimnazial se va desfăşura la Craiova, în perioada 15-19 mai 2024, fiind organizată de către ISJ Dolj, iar etapa naţională a concursului pentru ciclul liceal se va desfăşura la Baia Mare, în perioada 22-26 mai 2024, fiind organizată de către ISJ Maramureş.

Citit 354 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 20:52

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube