Duminică, 27 Februarie 2022 16:41

Duminica Lăsatului sec de carne la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această duminică, pe 27 februarie, credincioşii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin au primit în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaş.

 

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a hirotonit întru preot pe părintele diacon Alexandru Gelu Niculiță pe seama parohiei Pătule I din protopopiatul Vânju Mare.

În prima parte a cuvântului de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a pus la inimile credincioșilor prezenți câteva învățături tâlcuind pericopa evanghelică ce s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii. În partea a doua a cuvântului, Preasfinția sa a prezentat o parte din învățătura bisericii noastre ce se referă la Înfricoșătoarea Judecată, concluzionând aceste învățături prin îndemnul de a înmulți faptele noastre bune și de a nu irosi timpul ce ne-a rămas ci să îl dedicăm pregătirii nostre sufletești pentru întâlnirea cu Dumnezeu. Cuvântul Ierarhului s-a încheiat cu două istorioare morale care vorbesc despre această judecată la care se va prezenta fiecare suflet la sfârșitul lumii.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Preasfințitul Părinte Nicodim a oficiat Sfânta Taină a botezului pentru micuța Elena-Iustina, fiica Părintelui Iulian Pruiu, Secretarul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi sau Duminica lăsatului sec de carne este a treia duminică a Triodului. Este numită şi Duminica lăsatului sec de carne, deoarece în mod tradiţional, este ultima zi în care se mănâncă produse din carne înainte de Sfintele Paşti.

Viața creștinului se desfășoară între două hotare: Izgonirea lui Adam din Rai, când noi toți am pierdut conștientizarea dragostei lui Dumnezeu, și așteptarea Judecății finale. Când trupurile noastre se vor ridica din pământ, iar sufletele noastre se vor uni cu trupurile spiritualizate – scăpate de boală, de suferință, de bătrânețe, de răutățile acestei lumi, de constrângeri de timp și de spațiu – și vom intra așa în slava și în veșnicia lui Dumnezeu.

Fiecare dintre noi să ne străduim să trăim postul acesta cu multă dragoste și cu mult discernământ, și nu uitați, primul exercițiu pe care ar trebui să-l practicăm cu mare, mare seriozitate, mereu, ar fi să nu mâncăm din carnea fratelui nostru.

Citit 1139 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube