Luni, 07 Martie 2022 10:37

Duminica Lăsatului sec de brânză la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această ultimă duminică, înainte de începutul Postului Mare, credincioşii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin au primit în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Nicodim, Întâistătătorul Eparhiei Severinului şi Strehaiei, care a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaş.

 

Răspunsurile liturgice la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au fost date de cele două grupuri psaltice ale Catedralei Episcopale.

În prima parte a cuvântului de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a pus la inimile credincioșilor prezenți câteva învățături tâlcuind pericopa evanghelică ce s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii. În partea a doua a cuvântului, Preasfinția sa a prezentat o parte din învățătura bisericii noastre ce se referă la post, concluzionând aceste învățături prin a lua aminte la cuvintele de la finalul pericopei evanghelice „Căci unde este comoara voastră acolo va fi și inima voastră” cuvinte ce au o însemnătate deosebită, spre a ne îmbogăți sufletele cu fapte bune, milostenie și post, „comoara” cea mai de preț a oricărui creștin.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Preasfințitul Părinte Nicodim a oficiat Sfânta Taină a botezului pentru micuța Ioana, fiica Părintelui Florin-Sorin Ispas, de la Parohia Gârla Mare II din cadrul protopopiatului Vânju Mare

Citit 714 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube