Duminică, 30 August 2020 16:20

Duminica a XII-a după Rusalii la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu-Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminica a XII-a după Rusalii a fost un prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii severineni.

Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost oficiată în pridvorul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu-Severin, de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de soborul de preoți și diaconi al Sfintei Catedrale.

Răspunsurile la strană au fost date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei.

În această duminică a fost citită Evanghelia de la Matei 19, 16-26 unde aflăm despre un tânăr bogat care îl întreabă pe Iisus ce bine trebuie să facă pentru a moşteni viaţa veşnică.

În cuvântul de învățătură rostit, Ierarhul mehedințean a tâlcuit pericopa evanghelică, explicând semnificația poruncilor divine: "Iubiți credincioși, în această duminică a fost citită Evanghelia de la Matei, capitolul 19, versetele 16-26, unde aflăm despre un tânăr bogat care vine la Iisus și îl întreabă ce bine trebuie să facă pentru a putea moșteni Împărăția Cerurilor. Domnul Hristos îi răspunde că trebuie sa păzească poruncile dumnezeiești și să le împlinească, iar tânărul Îi zice că le-a împlinit deja. Cu toate acestea, tânărul nu era foarte împlinit sufletește fiindcă simțea că nu se află pe calea desăvârșirii. Atunci Îl întreabă din nou pe Mântuitorul, ce îi mai lipsește pentru a moșteni viața veșnică. Iar Domnul îi răspunde că pentru a putea fi desăvârșit, să își dea averea sa săracilor și va avea comoară în Cer. Apoi, să vină și să Îl urmeze pe Mântuitorul Iisus Hristos. Din acest răspuns aflăm limpede că doar renunțând la lucrurile trecătoare, la patimi și la grijile lumești și urmându-L pe Hristos, respectându-I cu sfințenie poruncile, putem simți înnoirea vieții, nașterea din nou sau desăvârșirea. Așadar, iubiți credincioși, să ne dăruiască Dumnezeu putere să Îl iubim pe El!"

Citit 1635 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 17:47

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube