Duminică, 04 Februarie 2024 14:45

Duminică, 4 februarie 2024, a avut loc ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În sala de festivităţi a Centrului Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin au avut loc duminică, 4 februarie, lucrările Adunării eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Evenimentul de bilanţ a fost precedat de Sfânta Liturghie și un Te Deum, oficiate în Catedrala episcopală de Ierarhul nostru împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Ședința de lucru a Adunării eparhiale a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a mulțumit membrilor și tuturor colaboratorilor de la centrul eparhial pentru lucrarea misionară, pastorală, social-filantropică și culturală desfășurată în eparhie în anul 2023. Ierarhul i-a îndemnat să fie la fel de implicați în activitățile care urmează a se desfășura în acest an în eparhie.

Au fost trecute în revistă toate activitățile şi componentele care alcătuiesc activitatea centrului administrativ al eparhiei: viața de parohie sau de mănăstire, lucrarea liturgică și cea misionară, învățământul teologic și educația religioasă, lucrările economice, activitățile filantropice sau culturale care vor intra în componența rapoartelor de activitate ale sectoarelor, a bilanțului financiar pe anul 2023 și a planului financiar pe 2024 şi care vor rămâne preocupările principale și în anul ce a început.

În cadrul ședinței au fost vizionate două materiale video realizate de sectorul Comunicații-Media al Episcopiei, care au ilustrat activitățile sectoarelor eparhiale în anul 2023, respectiv cele mai importante  lucrări ce au avut loc la Catedrala episcopală, mănăstiri, parohii, centrul eparhial şi aşezămintele social-culturale. De asemenea, au fost discutate și aprobate activitățile din proiectul-cadru al Episcopiei Severinului şi Strehaiei pentru anul acesta.

Lucrările Adunării eparhiale s-au încheiat cu discuții referitoare la proiectele aflate în desfășurare în Eparhia mehedinţeană, dar și la alte activități care vor fi organizate în acest an de centrul eparhial și nu numai.

Citit 694 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 17:39

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube