Marți, 17 Decembrie 2019 23:12

Corul Kinonia a susținut un concert de colinde în catedrala orașului Vânju Mare

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În seara zilei de 17 decembrie 2019 în orașul Vânju Mare a avut loc traditionalul  concert de colinde  al Corului Kinonia.

 

A devenit deja tradiție ca în preajma sărbătorilor de iarnă corul Kinonia să vestească Nașterea Domnului prin parohiile mehedințene și nu numai. Astfel concertul de colinde al corului Kinonia a avut loc la Vânju Mare spre bucuria tuturor celor prezenți în Catedrala din orașul Vânju Mare.

Anul acesta corul Kinonia susține o serie de concerte în mai multe localități din Mehedinți, dar și în afara județului.

Corul abordează un repertoriu variat de colinde psaltice, coral armonice și la unison colinde din repertoriul clasic, dar și din diferite zone ale țării.

Concertul de colinde din anul 2019, intitulat generic ,,Vin colindătorii cum veneau odata” are ca scop constientizatea importanței satului românesc la finalul acestui an care a fost declarat de către Patriarhia Română anul omagial dedicat satului românesc.

Pe lângă promovarea satului românesc prin afișarea de către membrii corului a unei costumatii traditionale din zona de nord a județului Mehedinți, corul Kinonia face pe toată perioada concertelor o colectă în scopul de a dona banii obținuți pentru achiziția de medicamente și servicii medicale pentru copiii bolnavi de cancer din județul Mehedinți.

Corul bărbătesc Kinonia a luat fiinţă în luna august 2005, având ca scop înviorarea vieţii muzicale corale în Drobeta Tr. Severin, spre lauda lui Dumnezeu şi bucuria ascultătorilor.

Corul Kinonia are în componenţa sa corişti angajaţi ai Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei– clerici şi mireni – studenţi teologi, cântăreţi ai Catedralei Episcopale din Drobeta Tr. Severin, precum şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Anual, corul Kinonia susţine concerte în Drobeta Tr. Severin şi în alte localităţi din ţară, cu ocazia celor două mari sărbători – Naşterea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, precum şi a altor evenimente culturale.

Acest ansamblu coral abordează un repertoriu variat: creaţii corale religioase, populare şi patriotice, cântece populare autentice din Mehedinţi. Corul Kinonia îşi propune, de asemenea, redescoperirea cântecelor şi a vechilor tradiţii populare şi în mod special a cântului şi repertoriului bisericesc de origine bizantină, prin punerea în valoare a cântărilor psaltice ale marilor protopsalţi români: Macarie Ieromonahul, Anton Pann, Dimitrie Suceveanu, Nectarie Protopsaltul, Amfilohie Iordănescu, Neagu Ionescu, Ioan Zmeu,Victor Ojog etc., dar şi a repertoriului bizantin grecesc.

Citit 2195 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 23:23

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube