Duminică, 03 Aprilie 2022 22:57

Conferinţă dedicată familiei creştine în cadrul Lunii pentru Viaţă susţinută de Preasfințitul Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin a găzduit duminică seară o conferință duhovnicească, prilejuită de declararea lunii martie ca Lună pentru Viaţă. Invitatul serii a fost Preasfințitul Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria. Ierarhul a vorbit celor prezenţi despre „Purtarea Crucii în viaţa familie creştine”.

În această duminică a Postului Mare, închinată Sfântului Ioan Scărarul, când Biserica ne îndemnă la dobândirea şi practicarea virtuţilor, după modelul propus de Mântuitorul în Predica de pe Munte care a stat la baza alcătuirii celui al Sfântului Ioan Sinaitul în Scara, Preasfinţia Sa a subliniat rolul și importanța jertfelniciei reciproce a soţilor în viaţa de familie, dar şi practicarea virtuţilor, în special a dragostei şi a răbdării în viața de familie. Totodată a indicat și cele mai eficiente metode de rugăciune a părinților pentru copiii lor, dar și a copiilor, la rândul lor, pentru părinți.

„Tema pe care am descis să o abordez se referă în principal la viaţa de familie şi la purtarea Crucii sau la importanţa credinţei în viaţa de familie, şi dacă credinţa este importantă pentru fiecare dintre noi şi fiecare creştin trebuie să îşi găsească această cale a întâlnirii personale şi a relaţiei pe care trebuie să o dezvolte cu Hristos, am cosiderat că acest lucru este important şi în viaţa de familie unde cei doi se formează într-un anumit mediu şi participă cu regularitate la sfintele slujbe, au un părinte duhovnicesc şi se străduiesc să îşi păstreze aceste rânduieli şi acasă. Un alt lucru important ce se întâmplă în familie şi care are o oarecare asemănare şi cu viaţa din mănăstire, este această delicateţe şi străduinţă a fiecăruia dintre soţi prin Hristos şi pentru Hristos de a renunţa la propriile lor preocupări şi la egoism pentru a-l ajuta pe celălalt în misiunea pe care o are de a constitui şi de a face în familia şi în viaţa sa o mica Biserică şi de a-l ajuta pe acesta în străduinţele sale pentru desăvârşire.”

Citit 981 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2022 23:44

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube