Marți, 15 Octombrie 2019 12:13

Ziua Bastonului alb - Sfințirea sediului Asociației Nevăzătorilor filiala Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Anual, la 15 octombrie, este celebrată ziua internaţională a nevăzătorilor sau ziua bastonului alb, acesta din urmă fiind sprijinul de nădejde al persoanelor fără vedere.

Cu acest prilej a avut loc slujba de sfinţire a sediul Asociației Nevăzătorilor din Drobeta Turnu Severin. Spaţiul care găzduieşte organizaţia a trecut în ultimul timp prin ample lucrări de renovare realizate cu ajutorul voluntarilor asociației și cu ajutorul unor oameni de bună credință care și-au deschis inima pentru a ajuta pe cei care sunt lipsiți de vedere.

La slujba de sfințire a participat din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei părintele Consilier Social-Media Eftimie Cosmin Necșoiu, iar din partea asociaţiei părintele George Radu Trăilescu, coordonatorul Centrului de informare pentru persoane cu deficiențe de vedere "Didim cel orb" din Drobeta Turnu Severin.

Membrii Asociației Nevăzătorilor prezenţi în număr mare la săvârşirea acestei ierurgii, au primit din partea părintelui George Radu Trăilescu ediția a zecea a calendarului ortodox în Braille pentru anul 2020.

La finalul slujbei, părintele Eftimie Cosmin Necșoiu a rostit un cuvânt de mângâiere şi încurajare pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Părintele George Radu Trăilescu şi Președintele Asociației Nevăzătorilor au dorit să mulțumească tuturor celor care au ajutat la reabilitarea centrului și tuturor membrilor care fac vie comunitatea nevăzătorilor din Drobeta Turnu Severin.

Centrul de informare pentru persoane cu deficiențe de vedere "Didim cel orb", prin străduința părintelui George Radu Trăilescu sprijinit de soția sa Oana Trăilescu, este printre puținele din țară care tipărește cărți în limbajul braille, calendarul ortodox în braille, precum și alte cărți duhovnicești și cărți de rugăciune care devin accesibile nevăzătorilor și celor care utilizează acest limbaj.

Citit 4384 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2019 09:35

Media


mbl live


mbl youtube