Luni, 14 Ianuarie 2019 17:13

Festivalul internaţional de literatură "Mihai Eminescu" ediția XXIX

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şi anul acesta Festivalul internaţional de literatură "Mihai Eminescu", aflat la a XXIX-a ediţie, a reunit la Drobeta Turnu Severin academicieni, profesori, istorici, oameni de ştiinţă şi preoţi care au participat Zilele Culturii Naţionale, manifestare desfăşurată sub binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Nicodim.

Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a susţinut un regal de cântece pe versuri de Mihai Eminescu, iar cei prezenţi au trăit la intensitate creaţiile muzicale româneşti. A fost momentul când munca depusă de oamenii de cultură a fost adusă spre prezentare tuturor celor de faţă prin prezentarea revistelor sau cărţilor ieşite de curând de sub tipar.
Festivalul de literatură Mihai Eminescu de la Drobeta Turnu Severin a debutat în ziua de 13 ianuarie 2019, iar în ziua de 14 ianuarie a avut loc deschiderea oficială la Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin în sala "Virgil Ogășanu" începând cu orele 11:00. Festivalul se va desfăşura pe parcursul a trei zile în mai multe locaţii: Palatul Culturii "Teodor Costescu", Biblioteca Judeţeană "I. Gh. Bibicescu" şi Mănăstirea "Sfânta Ana" din Orşova și se va încheia în ziua de 15 ianuarie 2019.
În deschiderea lucrărilor a vorbit şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei apoi au urmat alocuţiunile autorităţilor locale şi ale altor invitaţi, continuând cu momentele culturale care compun programul acestui eveniment.

Dintre ele amintim:
Vernisajul expoziţiilor "Manuscrisele lui Eminescu" la Biblioteca Judeţeană "I. Gh. Bibicescu"
Mini-spectacol eminescian al corului Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei
Vernisajul expoziţiei "Marea Unire" a Muzeului "Regiunii Porţilor de Fier"
Simpozionul "Mihai Eminescu – omul deplin al culturii române"
Decernarea premiului OPERA OMNIA şi a premiilor EMINESCU

Citit 5006 ori Ultima modificare Marți, 15 Ianuarie 2019 00:02

Media


mbl live


mbl youtube