Joi, 11 Aprilie 2019 12:14

Duminica închinată Sfintei Maria Egipteanca la Catedrala din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În a V-a duminică a Sfântului şi Marelui Post, credincioşii severineni sunt chemați la rugăciune obştească şi la comuniune cu Dumnezeu şi cu sfinții Săi.

O ceremonie euharistică deosebită va fi oficiată la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Ierarhul mehedințenilor, Preasfințitul Părinte Nicodim, va săvârşi jertfa cea tainică, înconjurat de sobor de preoți şi diaconi.

Binecuvântarea pentru începerea Sfintei Liturghii va fi dată în jurul orei 09:00, iar răspunsurile liturgice vor fi asigurate de grupul psaltic ale Catedralei.

Duminica aceasta este închinată Sfintei Maria Egipteanca. Sfânta Maria Egipteanca este, prin excelență, un exemplu de pocăință creștină, căci a părăsit viața desfrânată pe care o ducea, trăind în deșert o viață de asceză extremă și de rugăciune, pentru dragostea lui Hristos. Maria Egipteanca a adormit în anul 422 într-un mod vrednic de remarcat. Biserica o prăznuiește în ziua adormirii ei, adică pe 1 aprilie şi în această a cincea duminică din Postul Mare.

Citit 3433 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2019 12:19


mbl live


mbl youtube