Vineri, 06 Ianuarie 2023 17:42

Boboteaza la Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ziua de 06 ianuarie 2023, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Botezul Domnului, Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din Municipiul Drobeta Turnu Severin înconjurat de slujitorii sfântului lăcaș.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de grupurile psaltice „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Nicodim de la Tismana” ale Catedralei Episcopale.

După slujba euharistică, de la Catedrală s-a pornit în procesiune către Portul de la Dunăre pentru Slujba Agheasmei Mari. De la fiecare biserică din oraș credincioșii împreună cu unul din preoții slujitori au venit la Catedrală pentru a porni alături de ierarhul mehedințean în procesiune.

După slujba Agheasmei Mari săvârșită pe un ponton din portul severinean, Preasfinția Sa a rostit cuvânt de învățătură subliniind credincioșilor prezenți câteva aspecte despre sărbătoarea cea mare a Arătării Domnului.

În prima parte a cuvântului a amintit despre datoria noastră de a mulțumi lui Dumnezeu, dar și despre bucuria duhovnicească prilejuită de acest praznic: „Să înalțăm rugăciune de mulțumire și să-L slăvim pe Dumnezeu fiindcă ne-a ajutat și ne-a binecuvântat să sărbătorim Botezul Domnului, Epifania sau Arătarea Domnului aici în Portul orașului nostru în acest an 2023. Este un prilej de bucurie duhovnicească pentru fiecare dintre noi”.

În a doua parte a cuvântului a vorbit despre rugăciunile ce se citesc la slujba Agheasmei Mari.

În încheiere a mulțumit tuturor autorităților care s-au implicat la buna organizare și desfășurare a acestei slujbe. A mulțumit preoților slujitori, psalților, diaconilor, pandurilor și tuturor credincioșilor prezenți la această sărbătoare.

La final Ierarhul a binecuvântat apele Fluviului Dunărea și a aruncat în apă o cruce din cetină și flori, cruce ce a fost recuperată de o persoană ce s-a încumetat să intre în apele fluviului.

Citit 1263 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2023 18:59

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube