Miercuri, 12 Octombrie 2022 13:50

Biserica Sfinții Trei Ierarhi din Videle a fost resfințită

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În duminica a XX-a după Rusalii a fost zi de mare sărbătoare în Parohia Sfinții Trei Ierarhi din Videle, județul Teleorman. Biserica parohiei a trecut în ultimii ani prin ample lucrări de restaurare printre care amintim: înlocuirea acoperișului și a pardoselii, refacerea catapetesmei și restaurarea picturii.

După finalizarea lucrărilor, biserica închinată Sfinților Trei Ierarhi, Sfântului Arhidiacon Ștefan și Sfântului Ioan Valahul, a fost resfințită în ziua de 9 octombrie de șase ierarhi ai bisericii noastre.

Slujba a fost oficiată de soborul de ierarhi sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre resfințirea lăcașului de cult.

Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului a înmanat după aceste momente câteva ordine conferite preoților slujitori și ctitorilor care au contribuit. Astfel,Părintele Paroh Liviu Zamfir a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ordinul „Sfântul Apostol Andrei”, iar preoții coslujitori la această biserică, ordinul „Sanctus Stefanus Magnus”. De asemenea, au primit distincții și ctitorii bisericii.

Preasfinția Sa le-a mulțumit celor care au contribuit la realizarea lucrărilor.

La momentul de bucurie al parohiei a fost prezent și Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix.

Credincioșii prezenți la acest moment de bucurie au avut ocazia să se închine la un fragment din moaștele sfântului ierarh Nectarie, adus de la Parohia Lada din protopopiatul Videle.

 

sursa: trinitastv.ro

Citit 1217 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2022 13:56

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube