Duminică, 11 Octombrie 2020 09:20

Binecuvântarea casei parohiale din satul Lunca Banului, parohia Slătinic, protopopiatul Strehaia

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a poposit în mijlocul comunității din satul Lunca Banului, parohia Slătinic, protopopiatul Strehaia, județul Mehedinți.

Aici, chiriarhul mehedințean a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. 

Răspunsurile liturgice au fost date de către membrii Grupului Psaltic ,,Sf. Cuv. Nicodim de la Tismana", al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin. 

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul împreună cu părintele Gheorghe Popescu, protopop al protoieriei Strehaia și cu părintele Birceanu Petre, preot paroh la parohia Slătinic, având alături și pe părinții arhidiaconi de la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, Constantin Gama și Bogdan Chirea, au săvârșit și slujba de sfințire a casei parohiale, ale cărei lucrări au fost începute în anul 2016, prin purtarea de grijă a Preacucernicului Părinte Petre Birceanu și prin osteneala și strădania comunității locale din satul Lunca Banului, filie a parohiei Slătinic.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim le-a vorbit tuturor celor prezenți despre însemnătatea sfințirii locașului în care viețuim și le-a mulțumit tuturor ostenitorilor pentru purtarea de grijă și efortul depus în ogorul Domnului. 

În încheiere, părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim pentru bucuria pe care a primit-o, prin vizita Preasfinției Sale, dar și tuturor celor care l-au ajutat în realizarea acestui proiect.

Piatra de temelie a lăcașului de cult din acest sat a fost pusă de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei în ziua de 31 iulie 2006.

Construirea sfintei biserici, pictura interioară, amenajarea cu mobilier sculptat, executarea finisărilor exterioare, acoperirea cu tablă de cupru, amenajarea curții interioare, împrejmuirea cu gard de piatră și cu racle metalice, s-au realizat între anii 2006-2010, cu ajutorul enoriașilor din satul Lunca Banului, al altor donatori, precum și cu sprijinul Primăriei Strehaia, al Secretariatului de Stat pentru Culte și al Domnului Frâncu Ion, prin stăruința și purtarea de grijă a preotului paroh Petre Birceanu.

Citit 2040 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2022 17:15

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube